Taste Balaton 2024
Időpont

A TASTE BALATON egy 10 napos gasztro- és kulturális fesztivál, mely összefogja a balatoni régió legjobb éttermeit, szállásait és kulturális eseményeit. A fesztivál 26 balatoni étterem, gasztrohotel, valamint kulturális intézmények, borászatok és a Balaton Bike 365 összefogásával jön létre.

2024. március 8-17-ig minden csatlakozó étterem különleges, csak ebben az időpontban elérhető menüvel és programmal készül, így minden esemény egyszeri és megismételhetetlen lesz!

A TASTE BALATON fesztivál együttműködő partnere a Balaton Bike 365. Örömmel álltak a kezdeményezés mellé, így a vendégek prémium kategóriás hagyományos és elektromos kerékpárokat is igénybe vehetnek és azokkal fedezhetik fel a tavaszi Balatont. A fesztivál ideje alatt a Balaton körül a Balaton Bike365 szolgáltatója a BalatonBikeTour több átvételi ponttal és szervezett tematikus gasztro túrákkal várja az aktív élményre vágyókat.

A fesztivál egyik kiindulópontja az volt, hogy az egyedi kóstoló menü mellett minden étterem kulturális programot is szervezzen. A TASTE BALATON a vendégeknek nemcsak esti, hanem széleskörű nappali elfoglaltságot is kínál:

több mint 100 különleges program közül választanak majd a tó partjára érkezők.

Napindító jóga után termelői brunch, majd kiállítás, délután autós mozi, este pedig egy gourmet vacsora vagy könyvbemutató – akár így is kinézhet egy Taste Balaton ideális nap. A szervezők hangsúlyozzák, hogy a fesztivál egyik legfőbb célja, hogy új vendégeket is megmozgasson, bevonzzon a gasztronómia világába.

A teljesség igénye nélkül lesz pálinkafőzés workshop, erdélyi vacsoraest és Nyáry Krisztián beszélgetés a Kistücsökben, vacsoraszínház 1967-es étlappal a Hableányban, vendégséfek a Csopaki Restiben (Fiala Borcsa, Mautner Zsófi, Jásdi Attila, Hering András, Trucza Adorján), divatbemutató és vacsora Dobos Evelinnel a Casa Christában, Lovasi András és Beck Zoltán vacsoraest a Kalózban, fermentált ital workshop a Villa Kabalában, Jövő Nője brunch a Veganeetában, napindító jóga és szabadtüzes sütögetés a Lokal47 étteremben és a Kristinus Borbirtokon, terítés workshop a Kővirágban.

Lesz vacsora tudósokkal, dr. Gerencsér Andrással, és dr. Freud Tamással a veszprémi Oliva étteremben, a Dobosi Birtokközpontra pedig Pribojszki Mátyás zenekara varázsol majd ellenállhatatlan bulihangulatot. A Konyhám étterembe Lábas Viki érkezik egy vacsoraestre, a Borbarátok és a Pörc étterem pedig ingyenes zenés estékkel vár.

A Hotel Bonvino Bornai Tibor műveiből szervez kiállítás és egy izgalmas, piknikkel egybekötött sétát a badacsonyi bányászat nyomában. A Káli Art Inn-ben Pelsőczy Réka tart színházi vacsoraestet, valamint gasztroesétát, a Mi a Kő-be pedig a szlovén Kodila étterem érkezik vendégként. A Port étterem Hamvas Béla nyomába ered egy izgalmas bortúrán, a Lavender terasz autósmozit tart a balatonfőkajári autópályán. A Szőlősi Kocsmában Krasznai Norbert együtt főz Barna Zsanettel, A Villa Chez Les Amisba Grecsó Krisztián, Pokorny Lia és Al Ghaoui Hesna is érkezik. A balatonfüredi Noonban minden nap ingyenes filmvetítések lesznek, a Lelkem kisvendéglő ételfotó workshopot tart, a Vánkosban pedig bemutatkozik a gasztronómia új generációja.

Résztvevő éttermek:

A Konyhám Stúdió 365

Anna Grand Hotel

Bistro Sparhelt

Borbarátok

Casa Christa

Csopaki Resti by Laurel

Dobosi Birtokközpont

Hableány

Hotel Bonvino Wine & Spa

Káli Art Inn

Kalóz Strandbisztró

Kistücsök Food & Room

Kővirág

Kristinus

Lavender Terasz

Lelkem Kisvendéglő

Lokal47 és Kristinus Borbirtok

Mi a Kő

NOON Restaurant & Lounge

Oliva Étterem Veszprém

Port étterem & panzió

Pörc – Bisztró és Delikát

Szőlősi Kocsma

Vánkos

Veganeeta

Villa Chez les Amis

Villa Kabala

 

https://www.facebook.com/tastebalaton

 

Nyitókép: Mészáros Annarózsa/likeBalaton.hu

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva