zaol.hu | 2022.07.25. 14:00
A hőség és a szél sem zavarta a strandröplabda-ob-forduló indulóit Gyenesdiáson
A hétvégén a zalai Balaton-part települése adott otthont az MKB-Pannónia Országos Strandröplabda Bajnokság 4. fordulójának. A férfiaknál érvényesült a papírforma, a nők küzdelme jobban átrajzolta a korábban kialakult sorrendet.

A szombati forróság is befolyásolhatta az eredményeket, gyakran kellett locsolni a pályákat, a kényszerszüneteket pedig nem mindenki viselte egyformán. A kora délutáni programba a feltámadó erős szél szólt bele, de a népes közönség örömére a színvonal ekkor sem esett vissza.

A férfiaknál a címvédő Hajós Artúr, Stréli Bence (SRSE) duó könnyed győzelmekkel menetelt a döntőig. A finálé másik résztvevője a gyenesdiási Kiss Dániel (Kispest SE) volt Rása Alex (Pénzügyőr SE) oldalán, ők szettveszteség nélkül haladtak az utolsó meccsig, ismét bizonyítva, hogy nem érdemtelenül nyerték meg az idei ob előző három fordulóját. A döntőben a Kiss, Rása páros elérte, ami keveseknek sikerült 2019 óta: szettet nyertek a címvédővel szemben. A végső győzelem azonban nagy csatában a Hajós, Stréli párosé lett.

A férfiaknál pedig Hajós Artúr és Stréli Bence nyert Fotó: A szerző

A nőknél a bajnoki címvédő Szombathelyi Szandra, Villám Lilla (Vasas) páros a csoportkörben egyszer kikapott, így most csak a nyolcaddöntőn át volt számukra út az elődöntőbe. Ahonnan a 2020-as bajnok Juraszik Patrícia, Vecsey Fanni (Gödöllői RC) duót legyőzve sikerült döntőbe jutniuk. A finálé másik résztvevője a Gubik Hanna (Beach Sport), Vaida Beáta (Eötvös DSE) duó volt, mely előbb biztosan nyert a tavalyi gyenesdiási győztes Divényi Zita és Réthelyi Zsófia (Kispest SE) ellen. Majd még a Győri Panna, Harmat Borbála (Penta-KSE) ellen kellett a négy között bizonyítaniuk. A végén szép és megérdemelt győzelmet aratott a Gubik, Vaida duó.

A végjáték. Férfiak, döntő: Hajós Artúr, Stréli Bence– Kiss Dániel, Rása Alex 2-1 (19, -14, 11). Bronzmérkőzés: Oláh Botond, Dóczi Domokos– Papp Mátyás, Soós Izsák 2-1 (- 14, 19, 9). Nők, döntő: Gubik Hanna, Vaida Beáta– Szombathelyi Szandra, Villám Lilla 2-0 (18, 13). Bronzmérkőzés: Juraszik Patrícia, Vecsey Fanni–Győri Panna, Harmat Borbála 2-0 (18, 13). A bajnokság döntőjére augusztus 6-7-én kerül sor, a Lupa Beachen.

Forrás: zaol.hu

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva