Gyenesdiáson a Balatoni Hal és Termelői Piacon július 7-én és 8-án színes, vidám, zenés hétvégén most a keszegé a főszerep!
Ki szereti a forró olajban hirtelen kisütött halat friss kenyérrel és kovászos uborkával?
A gyenesi keszegsütők elárulták a ropogós keszeg titkát is nekünk! A halsütéshez kell szeretet, forró olaj és persze friss keszeg. A halat sűrűn beirdalják, paprikás lisztbe forgatják, majd forró, bőséges olajban kisütik!
A fesztivál ideje alatt a sült keszeget és a balatoni halászlét pikkelyekért lehet megvásárolni, pikkelyt a piac bejáratánál vehetünk.
A szervezők az idei fesztiválra 13 mázsa keszeget rendeltek, így biztosan nem marad éhes senki sem.
A Keszegfesztivál részletes programja az alábbi linken érhető el!
Ha a fesztivál előtt strandolnánk, akkor ezt a szomszédos díjnyertes Gyenesdiási Játékstrandon tehetjük meg.