Keszey Ágnes | 2019.07.27. 15:49
Kedvesek, s emberszeretőek - amerikai staffordshire terrier
Masszív, erős, de végtelenül barátságos, szeret emberek közelében lenni és nagyon családszerető - ez az amerikai staffordshire terrier. Ha valaki kedvence ez a fajta, vagy nem ismeri, de kíváncsi rá, még ma és holnap is lehetősége lesz találkozni rengeteggel.

De nem csak a több ötven amstaffal, hanem még közel ugyanennyi amerikai bulldoggal, az ugyancsak közel félszáz amerikai pit bull terrierrel és még sok egyéb bull típusú kutyával is lehet ismerkedni a gyenesdiási piac mögötti területen, a Kárpáti Korzón.

A Magyarországi Amerikai Staffordshire Terrier Egyesület nyári fesztiválján szombaton az olaszországi ATP Dog & WPC egyesülettel közösen kiállítást rendezett az összes jelenlevő fajta részvételével, ahol a nemzetközi bírák többek között figyelték az ebek viselkedését, mozgását, testfelépítését, és a fajtára jellemző tulajdonságokat.


Vasszi Zoltán saját tenyésztésű kutyájával, azaz Champion Tiger Tattoo’s Working Class Hero-val, aki hívónevén Tony, s a legmagasabb minősítést érte el – Fotó: Keszey Ágnes

-Az amerikai staffordshire terrier fajta nagyon kedves, abszolút kommunikatív természetű kutya, nagyon szívesen van az ember társaságában. Ezeknek a kutyáknak családban van a helye. Nagyon szereti az embereket. Megfelelő kiképzés mellett kiváló sportkutya is lehet és nagyon jól tud működni őrző-védő kutyaként is. Mivel nagyon nagy kötődése van a családtagokhoz, kiválóan tudja reprezentálni az őrző tulajdonságait is – jellemezte a fajtát Vasszi Zoltán, a MASTAFF elnöke.

Mastaff Summerfest a Balatonnál – Fotó: Keszey Ágnes

Mindezt megtapasztalhatja a közönség is, hiszen a MASTAFF Summerfest még vasárnap kora estig várja a közönséget.

-Szombaton este hat órakor egy kiváló szaktekintély érkezik Californiából a MASTAFF Egyesület meghívására: Lorene Wilson, a Sierra’s Kennel tulajdonosa. Amerikában ő a legeredményesebb tenyésztő, s kiváló személyiség – sorolta a programokat a szervező.

Vasárnap folytatódik a rendezvény: reggel 9 órakor ugyancsak kiállítás és bírálat lesz, majd szocializásciós teszteket, s ügyességi, sportos versenyeket is megnézhet a közönség.

 

Keszey Ágnes

 

 

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva