2019.04.16. 11:00
Piaci szezonnyitóval köszöntötték a tavaszt Gyenesdiáson
A keszthelyi egyetemen nemesített burgonyák, a helyi Kertbarát kör paprikakrémjei és csilis pálinkái, sajt, málnalekvár, díszes tojások, pöttyös unikornisfigura – ez csak néhány termék, melyet a gyenesdiási piacon kínálnak.

A szezonálisan működő árusítóhelyen helyi és környékbeli termelők kínálják zöldségeiket, gyümölcseiket és ezekből készült finomságaikat, vannak rétesek, sütemények, s kézművesek is jelen vannak egyedi portékáikkal.

Fotó: Keszey Ágnes

A megnyitón Gál Lajos polgármester és Manninger Jenő országgyűlési képviselő köszöntője után fellépők szórakoztatták a közönséget.

– A leginkább kedvelt az akác- és hárs-, de van réti virág, repce- és napraforgó méz is. Én először vagyok itt – árulta el Takács István keszthelyi méhész. Távolabbról, Felsőrajkról is érkezett termelő.

– Három hektáron termesztünk málnát, ebből készült szörpöket és különböző ízesítéssel lekvárokat is kínálunk. A családi gazdaságban méz előállításával is foglalkozunk – mondta el Czémán Ildikó. Egy másik asztalnál, Móri Károlyné díszes tojásait nézegette dr. Ruzsa Győző.

Fotó: Keszey Ágnes

– Érdekel a tojásfestés és a mézkészítés is. A fiatalok műsorát is örömmel láttam – mesélte a férfi.

A vendéglátóhelyek kínálnak egészséges ételeket kínálnak, van barbecue és halsütöde is. László Beáta piacfelügyelőtől megtudtuk, hogy egyelőre hétvégente, majd az iskolai szünet kezdetétől minden nap nyitva tart a piac a délutáni óráktól, s különösen népszerű az esti nyitva tartás. Idén is több programot kínálnak: indulnak a közkedvelt gombatúrák, s lesznek zenés estek.

Mutatjuk a piacnyitón készített képeinket:

 

Forrás: Keszey Ágnes, zaol.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva