likeBalaton.hu | 2020.12.10. 12:00
Rendhagyó adventi készülődés Gyenesdiáson
Bár idén elmarad a közös készülődés, a gesztenyesütés és a karácsonyi vásár is, de a Nyugat-Balaton családbarát üdülőfalujában is igyekeznek meghitté tenni az ünnepi várakozást.

A Gyenesdiási Turisztikai Egyesület minden évben meghitt, családias adventi hétvégére invitálja a helyi és környékbeli lakosokat, a térségben pihenő vendégeket, ahol többek között sült gesztenyével, forralt borral, sült kolbásszal, játszóházzal, kézműves termékekkel és süteménysütő versennyel várják a résztvevőket. Sajnos az idei Adventi Gesztenyesütés és Karácsonyi Vásár elmarad a Nyugat-Balaton családbarát üdülőfalujában, mint minden más rendezvény is.

A közös készülődést és a meghitt együttlétet nehéz pótolni, nem is igazán lehet, de jó szándékkal és összefogással közelebb hozhatjuk az embereket egymáshoz. Gyenesdiáson mindenki szívét-lelkét beleadja abba a helyi turisztikai egyesület által létrehozott kezdeményezésbe, amelyet azért indítottak el Facebook oldalukon, hogy az adventi várakozás időszakát egy-egy apró kedvességgel, „ajándékkal” szebbé és gazdagabbá tegyék követőik, rajongóik számára.

🎅🎅🎅 A Mikulás videóüzenete a gyenesdiási gyerekeknek 🎅🎅🎅

Posted by József Attila Művelődési Ház és Könyvtár Gyenesdiás on Saturday, December 5, 2020

Rendhagyó Adventi Kalendáriumuk ajándékait napról napra szeretettel címzik Gyenesdiásról a nagyvilágba. Van, aki egy recepttel, egy praktikus díszítési ötlettel, koszorúkészítési instrukcióval készül, de olyan is akad, aki ünnepi gondolataival járul hozzá a közös ünnepléshez. A kalendárium részeként minden adventi hétvégén megosztanak egy-egy videó üzenetet is az egyesület és a település vezetőitől.

Rendhagyó advent
Fotó: gyenesdiás.info.hu

 

Az adventi készülődés elengedhetetlen része a gyertyagyújtás. Ilyenkor az adventi koszorún felgyúlnak a hit, a remény, az öröm és a szeretet gyertyalángjai. Idén ugyancsak rendhagyó módon, de sokak nagy örömére a gyenesdiási József Attila Művelődési Ház és Könyvtár jóvoltából otthonról, biztonságosan követhető, ahogy ezek a lángok a település adventi koszorújának gyertyáin is felgyúlnak.
Természetesen az egyesület is közvetíti az ünnepi alkalmak élő adását, csakúgy, mint a Művelődési Ház többi kreatív adventi üzenetét is.

 

Posted by Gyenesdiás (Nyugat-Balaton üdülőfaluja) on Monday, December 7, 2020

Kattints ide, és tudj meg mindent a településről, tervezd meg most a jövő nyári pihenésedet!

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva