2018.07.29. 16:19
Zene, tánc és művészet a strandon
Vízi aerobik, festészet a strandon – többek között ilyen programok is várták az érdeklődőket a zalai balatoni településeken a Strandok Éjszakáján. A programot a  Magyar Fürdőszövetség kezdeményezéséhez kapcsolódva rendezték meg. 
Vonyarcvashegyen az egész napos homokszobor-építő verseny után egész este várták a mozogni vágyókat a sportpályák, s a művészet is beköltözött a strandra, hiszen a tóról festettek a vízparton a helyi Balaton Art Alkotóközösség tagjai. A Strandok éjszakájának ez már hagyományos rendezvénye.
– Minden évben a Balaton a téma. Van, aki a nappalt, vitorlást, van, aki a naplementét, az éjszakát, van, aki a strandot festi meg – mutatott be néhány alkotást Börner Ildikó, az alkotóközösség vezetője, akinek ecsetvonásai nyomán egy nagy, piros kalapos, a Balatonnál álló nő került a képre.
– Én mindennap lejárok a Balatonra, és mindig csodálom, hogy legyen az akár szeles, borús, akár napfényes, mindig kék. A naplemente vörös színe – bár sokan giccsesnek tartják képen – de a természetben csodálatos. Nekem nagyon sokat jelent a Balaton: szeretem mindenestül – szólt a Strandok Éjszakája ihletet adó témájáról az alkotó.
A tavat az érdeklődők nemcsak nézhették a partról és a képeken, hanem a Strandok éjszakáján is megmártózhattak benne. Például a szomszédos településen, a Gyenesi Játékstrandon is, ahol – miután a gyerekek kincskereső játékon vehettek rész – vízi aerobik is szerepelt a programok között, majd zenés est kezdődött.
Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva