Advent a Malomban
Helyszín Gyenesdiás, Malom utca 7
Időpont
A természet csodás kincseivel ismerkedhettek meg advent jegyében.Lesz kreatív workshop, kencefice készítés és a karácsony gyógynövényei is terítékre kerülnek.

A tematikus gyógynövény napok az adventi időszakban is folytatódnak a Festetics Fűszerkert és Herbáriumban. Az érdeklődők fantasztikus gyógynövényekkel ismerkedhetnek meg Wágenhoferné Pohl Magdolna természetgyógyász-fitoterapeuta vezetésével.

2021. november 27. szombat 13-16 óra: Adventi koszorúink gyógynövényei
Gyakorlati workshop adventi koszorú készítésével, a bennük lévő növények fitoterápiás és virágkötészeti megközelítésével.
Részvételi díj: 4.000 Ft, mely tartalmazza a koszorú elkészítéséhez szükséges növényeket, alapanyagokat (gyertyákat, szalagokat nem), illetve az elfogyasztott gyógynövényes teákat, kóstolókat. A hely korlátozott befogadóképessége miatt max. 8 fő jelentkezését tudják fogadni. Jelentkezési határidő: 2021. november 19.

2021. december 5. vasárnap 13-16 óra: Gyógynövényes kencefice készítés az Advent jegyében
Gyakorlati workshop melyen gyógynövényes ajándékokat készítünk egyszerűen (fürdőbomba, kenőcsök, ajakír, stb.), a felhasznált gyógynövények részletes ismertetésével.
Részvételi díj: 9.000 Ft, mely tartalmazza az írott recepteket, az elkészített kincsek hazavihető darabjait 4.000 Ft értékben, valamint a nap folyamán elfogyasztott gyógynövényes teákat, kóstolókat. A hely korlátozott befogadóképessége miatt max. 8 fő jelentkezését tudják fogadni. Jelentkezési határidő: 2021. november 26.

2021. december 12. vasárnap 14-15 óra: A Karácsony gyógynövényei
Előadással egybekötött gyógynövényes teadélután a Herbáriumban a karácsonyi ünnepkör hagyományos gyógynövényeiről, belőlük készített teák kóstolójával.
A részvétel in-Gyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött: kakukkfuporta@gmail.com. Hozzájárulást szívesen fogadnak!

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva