Tavasz a Malomban – tematikus gyógynövénynapok
Helyszín Gyenesdiás, Malom utca 7
Időpont
A természet csodás kincseivel ismerkedhetünk a tavaszi időszakban is. Tudd meg, mivel űzheted el a téli fáradtságot, milyen szerelmi serkentők vannak és milyen gyógynövényeket adhatsz a gyerkőcöknek.

Az érdeklődők fantasztikus gyógynövényekkel ismerkedhetnek meg Wágenhoferné Pohl Magdolna természetgyógyász-fitoterapeuta vezetésével.

2022. március 12. Tavaszi megújhodás a gyógynövények erejével
Mit tehetünk természetesen a tavaszi fáradtság ellen? Milyen gyógynövényekkel pótolhatjuk szervezetünk kimerült vitamin- és ásványforrásait? Mivel és hogyan takarítsuk ki a hosszú tél alatt felgyűlt méreganyagokat? Többek között ezekre a kérdésekre keressük a választ, a gyógynövények segítségével. Kóstolóval egybekötött előadásra várjuk az érdeklődőket a Fűszerkertbe! Csak jó idő esetén!
Időpont: 2022. március 12. 13 órától 14 óráig.
A részvétel INGYENES, de regisztrációhoz kötött: kakukkfuporta@gmail.com

Március 19. Tavaszi zsongás – a kora tavasz gyógynövényei – környékünkön leggyakrabban megtalálható gyógynövények ismertetése, bemutatása
Zendül és zsendül az erdő, a rét, egyre többet járunk kint a természetben színekre, illatokra, ízekre vágyva. Vajon kora tavasszal mit rejthetnek környékünk csodálatos vidékei? Milyen gyógynövények bújnak meg talpunk alatt? Ismerjük meg együtt a közelünkben leggyakrabban előforduló gyógynövényeket! Kóstolóval egybekötött előadásra várjuk az érdeklődőket a Fűszerkertbe! Csak jó idő esetén!

Május 7. Májusban bolond a szív – szerelmes gyógynövényeink
Májusban minden a szerelemről szól. A gyógynövényeknek mindig is fontos szerepük volt a „szív-ügyekben”. Milyen szívre ható gyógynövényeket ismerünk? Melyekből tudunk esetleg gyűjteni is a környékünkön? Ismerjük-e az afrodiziákumokat? Érdekes, izgalmas, pimasz témák, melyekről szó lesz természetesen kóstolási lehetősséggel együtt a – remélhetőleg – csodás májusi napsütésben, a rendkívüli Fűszerkertben. Csak jó időben!

Május 28. Gyermekeink gyógynövényei
gyermeknaphoz kapcsolódó, de mindig aktuális interaktív előadás a Fűszerkertben, gyermekeinknek biztonsággal adható gyógynövényekről, természetes megoldásokról.

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva