Péter B. Árpád / zaol.hu | 2021.03.21. 17:00
A főszezonra elkészül az új, korszerű hévízi buszpályaudvar
Jó ütemben épül az új pályaudvar Hévízen, akár már június elejétől fogadhat buszokat és utasokat.

Az eredetileg alpályaudvarnak készült létesítményt kibővítik, átalakítják a nagy parkoló mögött. A helyszínen az önkormányzat, a Volán és a kivitelező cég munkatársai vették szemügyre a munkákat, és megállapították, minden a tervek szerint halad, és a főszezonra akár megindulhat a forgalom a korszerű pályaudvaron.

Az alpályaudvart kibővítik és korszerűsítik, a tervek szerint júniusban indul a tesztüzem
Fotó: ZH

 

– Több és nagyobb öböl lesz, fedett peronok, buszparkolók létesülnek, kialakítanak a mai kor igényeinek megfelelő sofőrpihenőt – sorolta Papp Gábor polgármester, hozzá­téve: új váróépület és mellékhelyiség is fogadja majd az ideérkezőket, akiket elektronikus utastájékoztató rendszer szolgál a jövőben.

A későbbiekben innen indul majd a helyi járat is, ami a tervek szerint megáll a város tizenhét buszöblében, így a helyiek és a vendégek számára komfortos és környezetbarát eljutást kínál Hévíz szinte minden pontjára.

Az új pályaudvaron június elején indulhat a tesztüzem, már élesben, hiszen a tervek szerint akkortól ide érkeznek és innen indulnak a távolsági és helyközi buszok. Elképzelhető, hogy a váróterem erre a dátumra még nem készül el, az átmeneti időszakban modern, máshol már kipróbált és bevált konténerek helyettesítik a létesítményt egy rövid időre.

Amint a régi pályaudvar elköltözik a belvárosból, annak helyén, illetve a Kölcsey Ferenc utcában és a Deák téren elkezdődik Hévíz gyógyhelyfejlesztési projektje, amelynek köszönhetően új rendezvény- és szabadidőtér jön létre, számos attrakcióval. Az állomás épülete pedig, a korszerűsítés után, turisztikai centrumként működik majd, amelyben helyet kap a Tourinform-iroda, és számos, a vendégek kikapcsolódását segítő szolgáltatás.

Forrás: zaol.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva