Mihály Szilvia | 2019.09.21. 17:00
A Hévízi-tó ősszel is 30 fokos
Ahogy fordulunk az őszbe, úgy vágyunk jobban a meleg termálvizekbe, a szaunákba, a nyári zsibongás helyett a nyugodt wellness oázisokba.

Hévíz igazi ékszerdoboz a Balaton közelében, a nyári időszakban is kedvelt turista célpont, ősszel azonban egy másik, nyugodtabb arcát mutatja a pihenni vágyóknak.

Horváth Orsolya, a helyi turisztikai egyesület elnöke, a Hévízi Turisztikai Non-profit Kft. ügyvezetője mesélt arról, hogy az évszakok változásával a vendégek pihenési, feltöltődési szokásai is változnak.

-Az ősz Hévízen az egészségről és a gyógykúrákról szól. Nyáron egy fiatalabb, családos vendégkör pihen Hévízen is. Mivel a meleg vizű tavunk miatt teljesen időjárás biztosak vagyunk, a vizes SPA élmények hűvösebb, esős napokon is garantáltak.

Ősszel a komplex, hévízi tradicionális kúra miatt választanak bennünket a vendégek. Ez a kúra 220 éves múltra tekint vissza, teljesen egyénre szabott kezelést jelent. Mindenkinek a saját fizikai állapotához igazítva ad egy kúratervet, minden esetben orvosi konzultációval és orvosi felügyelet mellett. A kúra alapeleme természetesen a hévízi gyógyvíz, emellett iszappakolás, súlyfürdő és a kiegészítő balneoterápiás kezelések, masszázsok, gyógytorna vehető igénybe.

Tradicionális iszappakolás; Fotó: Tourinform Hévíz

Ősztől tavaszig a város egy nagyon nyugodt, kellemes hangulatú fürdővárossá alakul.

Az alkalmazott kúrák gyógyhatását a közvetlen környezet is elősegíti, a Hévízi-tónak és környékének a lélekre is nyugtató, gyógyító hatása van. A tó kékje és a környező erdők zöldje és a tóhoz vezető sétány színes virágai energiával töltenek fel bennünket, segítve a gyógyulást. Különleges látvány a hűvös reggeleken a tavat körbeölelő páratakaró.

Páratakaró a tó felett; Fotó: Tourinform Hévíz

-Kinek ajánlottak a hévízi fürdő kezelései?

-Természetesen nem csak a már meglévő mozgásszervi panaszokkal érdemes felkeresni a tavat, hanem megelőzési céllal is.

Akinek nincsenek komoly tünetei, annak is érdemes kipróbálni egy-egy kezelést, megnézni, milyen hatással van szervezetére a gyógyvíz. A szaunázás, wellness és szépészeti kezelések kellemes pihentető üdülést garantálnak.

-Hány napra érdemes eljönni Hévízre?

-Már egy hosszú hétvége is feltölti az embereket, érdemes akár néhány napra is eljönni Hévízre. Természetesen a hagyományos kúra ennél több időt vesz igénybe, 10-14 nap az ajánlott időszak.

A fiatalabbak is szívesen pihennek Hévízen; Fotó: Tourinform Hévíz

Preventív céllal, stresszoldásra, kiégési szindróma kezelésre is tökéletes választás a város és a gyógytó. A nyugalom, a víz és a friss levegő segít az úgynevezett menedzserbetegségek leküzdésében is.

-Ez akkor bizonyíték arra, hogy Hévíz nem csak a nyugdíjasok üdülőhelye!

-Nem, nem. A 35 év felettiek már megtalálják Hévízen azt, amit keresnek. Ez a korosztály már sokat dolgozik, elfárad, fontos, hogy kikapcsolódjanak, pihenjenek, hogy aztán hatékonyabban tudjanak újra dolgozni. Már náluk is kialakulhattak testtartás hibák a sok számítógép előtt üléstől vagy állómunkától, emelgetéstől, aminek kezelésére alkalmas egy hévízi kúra. Fontos, hogy már fiatal korban kialakítsanak egy olyan életvitelt, amivel aztán akár 70 éves korukig semmi bajuk sem lesz.

Természetesen jelen vannak a városban az idősebb vendégek, akik a már meglévő porckopásos, reumatológiai panaszaikat kezelik a fürdőben.

Télen is csodaszép a tó; Fotó: Tourinform Hévíz

Szöveg: Mihály Szilvia

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva