Mihály Szilvia | 2022.04.09. 10:00
Akár te is beöltözhetsz a hévízi békebeli fesztiválon
A városi csapatok mellett a nyaraló vendégeket is arra buzdítják, öltözzenek jelmezbe a tizedik Boldog Békeidők Hévíze fesztiválon.

Öltözz be te is!

Tizedik alkalommal szervezik meg a vendégek körében népszerű városi fesztivált Hévízen. Április utolsó napján a múlt századi fürdő hangulatát megidéző ruhákba öltöznek az ittlakók. Idén a vendégeket is arra invitálják, hogy bújjanak kosztümbe, és ne csak nézzék, hanem szó szerint éljék át a felvonulást.
Vegyülj el a napernyős, csipkekesztyűs hölgyek, a cilinderes, sétapálcás urak között. Tudtad, hogy a modern fürdőkultúra megalapozásával Hévíz az 1900-as évek elején indult el a világhírnév útján?

Fergeteges hangulat vár
Fotó: Mihály Szilvia

 

– Idén csatlakoznak a hévíz felvonulókhoz a keszthelyi Festetics-kastély barokk ruhás képviselői és a Balatonfüredi Hagyományőrzők reformkort megidéző tagjai. Egyéni jelentkezőket is várunk, akár az itt nyaralók is korabeli jelmezbe öltözhetnek. Egészen más élmény bentről részt venni az eseményen, mint nézőként követni azt – mondta Miklós Beatrix, a Hévízi TDM vezetője.

Utazz postakocsin vagy retro autón

A Hévízfürdő aranykorát megidéző jelmezes felvonuláshoz április 30-án délután háromkor a Városháza előtti téren gyülekeznek majd a résztvevők, már itt érdemes fotózni őket, hiszen a mögöttük álló kék templom különleges hátteret ad a fotóknak.

Fotó: Mihály Szilvia

 

A felvonulók idén új és hosszabb útvonalon a Kossuth Lajos utca, Park utca érintésével jutnak el a fűtött lépcsősorig, ott lesétálva a Festetics téren is megcsodálhatod őket. A Rákóczi utcán haladnak el a színpadig, ahol bemutatkozási lehetőséget is kapnak. A jó hangulatról útközben is a sort vezető Happy Dixieland Band és táncosaik gondoskodnak.

Kora este kosztümös időutazáson vehetsz részt, a vezetett városnézés során megismerheted Hévíz titkait. Az esti koncerten a Mystery Gang és a Happy Dixieland Band zenél.

Napközben az 1930-as évekből való retró autók és fotópontok is várnak a Boldog Békeidők jegyében a város több pontján.
A Festetics-kastélyból egy postakocsi is érkezik Hévízre, erre a vendégek is felszállhatnak, kipróbálva, milyen lehetett egy több mint száz évvel ezelőtti utazás, de ha arra vagy kíváncsi, milyen érzés egy száz éves autóban ülni, akkor azt is kipróbálhatod.

Fotó: Mihály Szilvia

A hévízi fesztivál részletes programját itt találod.

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva