Mihály Szilvia | 2022.05.01. 06:00
Békebeli felvonulással indult a nyári szezon Hévízen
Ragyogó napsütés, húsz fok kísérte a kétszáz kosztümös felvonulót, akik végigmasíroztak a tizedik Boldog Békeidők fesztivál alatt a Balaton közeli üdülővároson.

Kétszáz felvonuló

Hévízfürdő aranykorát, az 1860-tól az 1930-as évekig tartó évtizedeket megidéző jelmezes felvonuláson a helyi felvonulók mellett részt vettek a keszthelyi Festetics-kastély barokk ruhás hölgyei és a Balatonfüredi Hagyományőrzők reformkort megidéző képviselői is. A csipke napernyők és a cilinderek mellett a sétapálca sem hiányozhatott a felvonulók kezéből, akik ragyogó tavaszi napsütésben vidám táncos felvezetőkkel sétáltak keresztül a városon.

A dámák, urak mellett a város kvártélyozói, diákok, ovisok, babakocsis csöppségek, apácák, sőt, egy szerzetes is volt a forgatagban. A ragyogó ruhaköltemények, frakkok, kalapok, selymek, csipkék közé bekeveredő mai ruhákat viselő nézők mellett látható igazán a divat változása.

– Húsz csapat több mint kétszáz résztvevője vonul velünk végig a városon – tudtuk meg Pálffy Tamástól, a Hévízi Turisztikai Np Kft. ügyvezető igazgatójától, aki a Tourinform Iroda munkatársaival együtt korabeli ruhában vett részt a felvonuláson. – A jó hangulatról útközben és este a sort vezető Happy Dixieland Band és táncosaik gondoskodnak.

Tisztelet a régmúlt idők előtt

Ezzel a felvonulással fejezik ki elődeiknek tiszteletüket a városlakók. A modern fürdőkultúra megalapozásával Hévíz az 1900-as évek elején indult el a világhírnév útján, sikerük töretlen, ma is az egyik legkedveltebb turista célpont a gyógytó melletti kisváros. A hétvége során a város több pontján vannak az 1930-as évekből való retró autók, amibe bele is ülhetnek a vendégek, fotópontokat is készítettek a Boldog Békeidők jegyében, a Festetics-kastélyból egy postakocsi is érkezett, így azok is belecsöppenhettek a múltba, akik nem bújtak jelmezbe.

Nézd meg a Békebeli Majálison készített képeinket!

 

Kattints ide, és tudd meg, milyen majálisok várnak még rád a Balatonnál.

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva