Mihály Szilvia | 2018.08.14. 20:36
Felfedeztük a hévízi szelfi pontokat
Körbejártuk a hévízi szelfi pontokat, megmutatjuk, milyen sok látnivaló van a városban.

A Balaton közeli üdülővárosba nemcsak a világhírű Hévízi-tó miatt érdemes eljönni, kiváló helyszín egy többnapos családi vagy romantikus pihenéshez, kiránduláshoz is.

Hogy könnyebben tájékozódjunk, a város új kiadványában nem csak sétatérképet találunk, hanem jelölik a szelfi pontokat is, ahol garantáltan jó fotókat készíthetünk.

Mi Egregyen kezdtük a fotózást, itt a múzeum kertjében találunk a járdákra festve jeleket, mutatjuk is, milyen képeket készítettünk.

Kövessük a felfestett lábnyomokat!
Fotó: Mihály Szilvia

Az Egregyi Múzeumban nem csak a kiállított római tárgyakat érdemes megnézni, hanem a heti rendszerességgel megrendezett kézműves foglalkozásra vagy történelmi borkóstolóra is eljöhetünk.

A múzeum előtt található Flavius császár gyermekkori szobra. A legendák szerint a későbbi császár dajkája Szűz Máriához imádkozott, hogy a beteges kisfiú meggyógyuljon. A fohászok hatására a Szűzanya csodatevő tavat fakasztott, melynek vize megmentette a kisfiút. A csodatevő tó a Hévízi-tó.

A szobor egy korabeli római villa feltárt romjai mellett található, ha rálépünk a szelfi pontra, ilyen háttérrel készíthetünk fotót:

Az otthon kapuja, Villa Rustica szelfi pont

A Hévízi-tó bejáratát őrző kerub szobrok előtt még nem készült el a felfestés, de a háttér tökéletes a szelfizéshez:

A fürdőhöz vezető Dr. Schulhoff Vilmos sétány virágai előtt is készítsünk képeket, fel sem került a szelfi térképre, de kedvelt fényképezési helyszín, itt úgyis megáll mindenki!

Annyi a csodaszép virág, hogy nem is tudjuk, melyik irányból fotózzuk!

Szöveg és fotók: Mihály Szilvia

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva