zaol.hu/Péter B. Árpád | 2021.04.10. 12:00
Hévíz a szállodák nyitásától várja az igazi változást
Hévízen az üzletek újranyitása nem hoz túl nagy fellendülést, hiszen a kereskedelmi, szolgáltatói kapacitást nem a nagyjából négyezer helyben lakó igényeire szabták, érzékelhető kereslet és forgalom akkor lesz, ha kinyithatnak a szállodák és jöhetnek a vendégek – foglalta össze véleményét Kotora Pál, a város vállalkozói egyesületének alelnöke.

– A hivatalos ötezres lélekszámból mintegy 3800-an laknak valóban itt, s ők is leginkább a multicégeknél vásárolnak – folytatta a kereskedő – A zárvatartás időszakához képest tehát most nem remélhető jelentős javulás, ez a szálláshelyek, az éttermek és a Tófürdő nyitása után várható.

Az üzletekre vonatkozó tíz négyzetméter/fő szabályt éppen ezért most Hévízen nem lesz nehéz betartani, annyira kevés a vásárló – szögezte le Kotora Pál. A kereskedők az üzletek bejáratainál feltüntetik majd a hasznos alapterületet, illetve az ebből kiszámított maximális létszámot, így mindenki képben lesz, ha benéz, hogy adott pillanatban szabad-e belépnie, vagy egy kicsit várnia kell. Az Erika Souvenirnél ez konkrétan azt jelenti, hogy a 80 négyzetméteres ékszerüzletben és az ajándékrészlegen egy időben maximum nyolcan tartózkodhatnak, a fehérneműboltban pedig, a 25 négyzetméteren, ketten.

– Ezek betartható számok, még akkor is, ha már lesznek turisták a városban – jelentette ki a vállalkozó, aki hozzátette: a folyamatos nyitvatartást nehezítheti, hogy az üzletek munkatársai is megbetegedhetnek, karanténba kerülhetnek, amire az elmúlt egy hónapban is több példa volt, így a vállalkozóknak erre a helyzetre is fel kell készülniük.

Forrás: Zaol.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva