zaol.hu | 2020.03.22. 12:00
Hévíz megvár- egy időre bezárnak a hévízi hotelek
Ideiglenes üzemszünetre készülnek a hévízi gyógy- és wellness hotelek is.

A vársovezetés szerint a rendkívüli helyzet még nagyobb összefogást igényel, mivel a vendégszám drasztikusan visszaesett az elmúlt héten, pár nap alatt szinte valamennyi külföldi és belföldi vendég hazautazott, így nem maradt más lehetőség, üzemszünetre készülnek a hotelek.

– Hévízen generációk sora nőtt fel és élte az életét a vendégfogadás és a vendéglátás világában, megéltek már nehéz helyzeteket, a háborúktól a természeti csapásokig, éppen ezért szinte mindenre felkészültek. A sok-sok év tapasztalatára támaszkodva tesznek meg mindent a járványveszély enyhítése érdekében, maximálisan szem előtt tartva a vendégek és a Hévízen élők és dolgozók biztonságát – mondta Papp Gábor polgármester.

Március végére szinte valamennyi szálloda felfüggeszti az üzemelését. Azonban még nem feledkezhetnek el a jelenleg is Hévízen tartózkodó vendégekről sem, akik a hazautazásukat szervezik. Az ő kiszolgálásuk maximális elővigyázatosság mellett zajlik.

Emellett párhuzamosan készülnek a szálláshelyek a kényszerű üzemszünetre, számos alternatívát kidolgozva és felkínálva a munkatársaik számára. Az intézkedések meghozatalánál azt tartják szem előtt, hogy a veszélyhelyzet elmúltával a lehető leghamarabb újra tudják nyitni a szállodákat, munkát biztosítva ezzel több ezer munkavállalónak és gyógyulási lehetőséget kínálva a visszatérő vendégeknek.

– A városvezetés és a szolgáltatók a kialakult helyzetben még szorosabban összefogtak. A szálloda igazgatók kivétel nélkül felajánlották segítségüket, szükséges élelmiszer és nyersanyag készleteiket a város számára – mondta Hévíz polgármestere, Papp Gábor.

– Pár héttel ezelőtt még bizakodva írtunk róla, hogy szállodánkban minden rendelkezésre áll a biztonságos pihenésre. Ma már nem tudjuk ezt bizonyossággal állítani. Látva a járványhelyzet alakulását, szeretnénk példát mutatni. Meghoztuk azt a felelős döntést, hogy egy időre elköszönünk. Etikátlan volna ma azt mondani, hogy biztonságos bárhová utazni, vagy akár kimozdulni. Nem tudnánk sem a vendégeink, sem a dolgozóink szemébe nézni. Viszont itt leszünk, és visszavárunk Titeket! Hogy mikor? Mindannyiunkon múlik…
Legyetek optimisták, és ne mondjátok le a foglalásaitokat, hanem módosítsatok későbbi időpontra, pozitívan gondolva a jövőre. A vészjósló jelenben viszont tegyetek meg mindent a koronavírus megállításának érdekében, hogy tiszta lehessen a lelkiismeretetek. Maradjatok otthon – olvasható a Hotel Europa Fit közösségi oldalán.

A városban megállítótáblákat is elhelyeztek, ezek a táblák azokhoz szólnak, akik ezekben a vészterhes időkben az otthontartózkodás szabályait nem tartják be. Figyelemfelkeltő piktogramokkal, rövid, ám mindenki számára érthető ajánlásokkal is felhívja a figyelmet Hévíz városa a koronavírus járvány során tapasztalható helytelen emberi magatartás veszélyeire.

A városvezető bízik abban, hogy a figyelmeztetések, tiltások, veszély jelzések végre nem nyitott kapukat döngetnek. A táblákat a város forgalmas pontjain helyezték ki.

Forrás: zaol.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva