likebalaton.hu | 2018.07.17. 15:59
Hévízen járt a Virágos Magyarországért zsűrije
A Virágos Magyarországért környezetszépítő mozgalom zsűrije látogatott el a közelmúltban Hévízre, hogy szemügyre vegye a várost.

A Széchenyi utcán zajló építkezés jelen állapota természetesen nem alkalmas arra, hogy a város fő utcája tetszetős képet mutasson, a zsűri tagjai azonban jelenleg nem is erről kívántak tájékozódni.

A városszemlét megelőzően Papp Gábor polgármester a bírálóbizottság tagjai előtt prezentáció keretében mutatta be a kialakítani kívánt fő utcát Annak kertészeti megoldásairól, illetve a jelenlegi növénytelepítésekről és környezetvédelmi megoldásokról Laczkó Mária, a GAMESZ vezetőjének közreműködésével kaptak képet a szakemberek.

A Széchenyi utcai tervekkel kapcsolatban elismerően szóltak a bizottság tagjai, akik a bemutatót követően személyesen is végigjárták a várost és szemlét tartottak a közterületek felett, tájékozódtak többek között Hévíz hulladékkezelési eljárásairól, környezetvédelmi projektjeiről, illetve a környezetbarát eljárások kertészeti alkalmazásairól is.

Hévíz 2013-ban ezüstéremmel zárta a virágos városok európai versenyét, a mostani fejlesztések és a szakmai vélemények alapján a projektek befejezését követően ismét jó esélyekkel indulhat a megmérettetésen.

A zöldfelület kialakítása várhatóan ősszel kezdődhet teljes erővel. Ezzel egyidőben 23 padot, 30 hulladékgyűjtő edényt, 14 kerékpártámaszt, faveremrácsokat és öntözőrendszert is kiépítenek, illetve elhelyeznek a területen. A tervek szerint Hévíz főutcája egy kis botanikus kertté válik, többek között a már megrendelt 176 lombos fa és a mintegy 18 ezer cserje kiültetése révén – tudtuk meg Papp Gábor polgármestertől.
Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva