Arany Gábor / zaol.hu | 2021.12.11. 12:00
Hévízen kapcsolták le a francia bulldog bébiket kínzó nőt
A hévízi szállodai alkalmazottak figyelmének köszönhető, hogy megmenekültek azok a kölyökkutyák, amelyeket egy német nő étlen-szomjan, utazótáskákba zsúfolva akart hazájában szállítani. Az ügyben nemrég született vádirat.

Ennek részleteit ismertetve dr. Pirger Csaba, a Zala megyei főügyészség sajtószóvivője közölte, hogy a 49 éves német állampolgárságú nő 2020. június 20-a körül vásárolt egyebek mellett baranyai állatszaporítóktól összesen 18 darab 4-8 hetes francia bulldog kiskutyát.

Utazótáskába dugta a kicsiket

Ezeket három gyöngyvászon hordozótáskában helyezte el, és így szállította őket több napon keresztül, míg az országot járta. Így érkezett el június 25-én Hévízre, ahol a szállodájába bevitte a három tárolóban összezsúfolt kutyakölyköket. Másnap az alkalmazottak azt látták, hogy a nő távollétében a szobájában a kölyökkutyák szabadon, illetve részben a fekáliával szennyezett utazótáskákban vannak miközben se vizük, se élelmük nem volt. Ekkor a szállodából értesítették a rendőrséget, a hatóság kutyakölyköket lefoglalta.

Olvasd el beszámolónkat a sokkoló részletekről!

Az állatorvos megvizsgálta őket, ekkor derült ki, hogy nem rendelkeznek transzponderrel és állategészségügyi okmányokkal sem.
A kutyák lefoglalását, június 27-ét követően a nő beszerzett 10 darab kutyáról olyan kisállat egészségügyi könyveket, amelyek szerint – állatorvosi aláírással, pecséttel igazoltan – ellátták őket a szükséges oltásokkal. Ezeket a német nő július 3-án vette át Balatonlellén a bulldogok vékényi eladójától, majd juttatta el a keszthelyi rendőrkapitányságra, ám a bejegyzések nem feleltek meg a valóságnak.

A vád: állatkínzás

A vádirat megfogalmazása szerint a nő azzal, hogy a kiskutyákat elhanyagolt állapotban, szűk élettérben tartotta, az állatokkal szemben indokolatlanul olyan bánásmódot alkalmazott, amely – a tartós bezárás és a mozgásigény kielégítésének elmaradása, vizelettel és bélsárral történő szennyeződés miatt elszaporodó kórokozók okán – alkalmas volt arra, hogy maradandó egészségkárosodásukat vagy pusztulásukat okozza.

A keszthelyi járási ügyészség állatkínzás és hamis magánokirat felhasználása miatt emelt vádat a német nő ellen.

Nyitókép: Freestocks.org

Forrás: zaol.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva