2019.01.11. 15:00
Horgászat: a rádió is jó barátunk lehet!
Beköszöntött az új év, az esztendő első napjaiban nem árt néhány alap horgásztippet számba venni. Milyen csali lehet a megfelelő, mikor induljunk útnak, és mire jó a mohás terület…

Noha a legtöbb horgász ezekben a napokban még odahaza piheni ki a bejglievés „fáradalmait”, néhányan gondolatban már elindultak a tó-, folyópartra. Az új év elején néhány hasznos tippet szedtünk össze annak fényében, hogy hol vetjük ki horgunkat. A horgászat igen szórakoztató sport, ugyanakkor nem árt, ha megfelelően időzítjük és némi szakértelemmel is rendelkezik az ember. Akad néhány tipp, amit mindenkinek érdemes megfogadnia, a 2019-es esztendő elején nem árt ezeket gyorsan számba venni.

Tippek:

A napfelkelte tökéletes időpont a horgászatra, így mielőbb érdemes útnak indulni. A lusta horgásznak kevés szerencséje lesz, arról nem is beszélve, hogy kevesebb ideje lesz napnyugta előtt a halakat a partra csalogatni.

A tavi és folyami horgászat esetében érdemes ott kivetni horgunkat, ahol a víz sekélyről mélyre vált. Ezeken a területeken szívesen gyűlnek össze a halak, hogy ennivaló után nézzenek.

A fényes csalik vonzanak bizonyos halakat, de a nap tükröződése elvakíthatja és megzavarhatja őket. Helyette használjunk matt fémcsalit, hogy elkerüljük a túlzott tükröződést.

Keressünk mohás területeket, mivel a halak gyakran fordulnak meg itt élelem után kutatva.

Sokan használnak kukacot csaliként, de arról már kevesebben tudnak, hogy a sáska is jó választás lehet. A nagyobb halak, mint például a sügér, különösen kedvelik ezt a csemegét.

Legyünk türelmesek! Egy könyv vagy a rádió mindig jól jöhet, és persze tartsuk észben: türelem rózsát, azaz halat terem. Ezeket a tippeket mindig érdemes megfogadni, amikor új kalandra indul az ember. Nem szabad elfelejteni, hogy a horgászat művészet, ami a türelem, szakértelem és időzítés kombinációja. Éppen ezért minden alkalommal tanulhatunk valami újat, ami hasznukra válhat a jövőre nézve. A halak viselkedésének és környezetének megértése és megismerése hozzásegít ahhoz, hogy kifogjuk azt a várva várt nagy halat.

Horgászboltok, horgásztavak a Balaton körül

Mindent a pecázásról

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva