Mihály Szilvia | 2018.11.05. 12:00
Kóstolta már a Hévízi-tó vizét?
Bizonyára többen fürödtek már a Hévízi-tóban, mint ahányan megkóstolták a gyógytó vizét, pedig ivókúraszerűen alkalmazva hatékonyan kezeli a gyomorpanaszokat is.

A Rákóczi utcán található hévízi Ivókútnál gyakran látni vizet kortyolgató, sétálgató embereket. Ők már tudják, hogy a hévízi víz is jó eredménnyel használható gyomor és bélrendszeri panaszok kezelésére.

hévíz, ivókút

Fotó: Mihály Szilvia

A hévízi gyógyvizet ingyen tölthetjük poharunkba vagy saját üvegekbe, de nem érdemes nagyobb mennyiséget hazavinnünk, mert minőségét csak 3-4 napig őrzi meg, ennyi idő alatt bomlik el a benne található gyógyító radon. Ezért nem tudják palackozni sem, az ivókúrához Hévízre kell jönni. Érdemes a fürdőkúránkat ivókúrával is kiegészíteni.

Az ivókút épületben lehetőségünk van arra, hogy leülve, beszélgetve kortyolgassuk a gyógyító vizet. Még hatékonyabb az elfogyasztása, ha sétálgatunk közben, így a benne levő ásványok jobban felszívódnak a bélrendszerünkben. Az ivókúra gyógyító hatása 2-4 hét után jelentkezik, ez egy átlagos testalkatú embernél napi maximum 1 liter gyógyvíz fogyasztását jelenti.

Fotó: Mihály Szilvia

A hévízi gyógyvíz a kénes gyógyvizek közé tartozik, illata és íze sem nevezhető kellemesnek, de hatékony gyógymódot jelent idült bélgyulladás, székrekedés vagy aranyér esetén. A hévízi gyógyvíz bizonyítottan elősegíti az epebántalmak enyhülését, de segíti a légúti hurutok gyógyulását, és a vesekőképződés megelőzését is.
A kénes víz fogyasztását kerüljük bizonyos betegségek esetén, ezek a heveny máj- és epeút-gyulladás, valamint fokozott pajzsmirigyműködés.

A hévízi gyógyvíz ivókúraszerű alkalmazása előtt kérje ki kezelőorvosa véleményét!

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva