Arany Gábor / zaol.hu | 2021.12.22. 06:00
Letartóztatták a hévízi lottózó kirablóját (videó)
Szerencsejáték függő volt, de nem volt szerencséje a rablónak, a bíróság elrendelte a letartóztatását.

A megyei főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba tájékoztatása szerint a 47 éves, hazájában már rablásért büntetett román férfi december 17-én délután háromnegyed kettő körül jelent meg Hévízen egy Petőfi utcai lottózóban.

300 ezer forintot zsákmányolt

Fejét kapucni, arcát fekete maszk fedte el, azonnal a pult mögé ment, rátámadt az alkalmazottra, megütötte, amitől az földre került. Ekkor a támadó kihúzta a pulton a felső fiókokat, kimarkolta belőle a pénzt, majd távozni akart, amit az alkalmazott próbált megakadályozni. Ebből újabb dulakodás lett, a rabló ismét földre teperte az alkalmazottat, megrúgta, végül közel 300 ezer forintos zsákmányával elmenekült.

A román férfit egy nappal később vették őrizetbe a rendőrök.

Szerencsejáték függő volt

Annyit lehet róla tudni, hogy október közepe óta dolgozik Hévízen, keszthelyi munkásszállón lakik, de a rablás előtti napokban nem jelent meg dolgozni.
A tanúvallomások, a rögzített nyomok, a férfitől lefoglalt pénz, ruházat és mobiltelefon alátámasztják az alapos gyanút. Mindezekre tekintettel a Keszthelyi Járási Ügyészség indítványozta a férfi letartóztatását. Indokként szerepelt az is, hogy feltételezett szerencsejáték függősége miatt kialakult anyagi helyzetére tekintettel megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén újabb bűncselekményt követne el, hiszen megélhetéshez, hazautazáshoz szükséges pénzzel, jövedelemmel nem rendelkezik.

Az egerszegi járásbíróság nyomozási bírója kedden az indítványt elfogadva elrendelte a román férfi letartóztatást egy hónapra.

Nyitókép illusztráció / police.hu

Forrás: zaol.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva