Mihály Szilvia | 2018.11.03. 19:00
Fellázadtak a madarak a libafuttatáson
Iskolás és óvodás gyerekek terelgették a szalmabálák között a libákat Hévízen a Tavirózsa utcában rendeztett Márton napi Családi Fesztiválon. Nézze meg videóinkon, könnyű dolguk volt-e!

Szombaton délután több mint 40 gyermek nevezett a hagyományos libafuttató versenyre. A hévízi Tavirózsa utcában felállított szalmabálák övezte úton kellett a gyerekeknek terelgetni az apró jószágot, de a liba csökönyös állat, nem volt könnyű dolga a versenyzőknek.

Évek óta hagyományos program a zalai üdülővárosban a Márton napi libafuttatás. Ezzel a játékkal azokra az időkre emlékeznek vissza, amikor a kisgyerekek valóban maguk terelték a libát a legelőre. Mint látható, ez nem volt egyszerű feladat. Most hangos kacagás és szurkolók segítik a versenyzők munkáját.

A szabályok szerint természetesen az állatokat tilos volt megütni vagy rugdosni, a seprűvel csak noszogatni lehetett őket, de ahogy a felvételeken is látszik, többnyire a libák futtatták a gyerekeket.

Volt olyan liba, aki a célegyenesből visszafordult a start helyhez, így csökkentve a terelő nyerési esélyeit:

A vidám hangulatú libaterelést számos családi program követi még a hétvégén Hévízen. Vasárnap fellép Mogács Dániel, a hétvégi programot nótaest zárja. A színpadon gyerekműsorok, süteményvásár, a sátor előtti téren népi játszótér, az egyik étterem emeletén pedig kézműves foglalkozások is várják a vendégeket. Természetesen libás finomságokat is kóstolhatunk az éttermekben. Ne feledjék, aki Márton napkor libát nem eszik, egész évben éhezik!

A részletes programért kattintson ide!

Nézze meg a libafuttatáson készített képeinket:

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva