Péter B. Árpád / zaol.hu | 2021.05.21. 14:00
Megint mozizhatunk Hévízen
Védettségi kártyával filmezhetünk a fürdőváros felújított kismozijában, ahol a vetítéseken kívüli időben is leülhetünk egy kávéra, baráti beszélgetésre.

Magyarország legnagyobb forgalmú hagyományos „kismozija”, amely 2019-ben 60 ezer filmrajongót fogadott, az elmúlt több mint egy évben szinte végig zárva volt a pandémia miatt. A lezárást arra használták a Festetics György Művelődési Központ munkatársai, hogy megújítsák a fogadóteret, amely ezentúl közösségi színhelyként is működik: a vetítéseken kívüli időkben bárki betérhet megpihenni, kávézni, beszélgetni és telefont tölteni, mondta Papp Gábor polgármester.

Egyelőre heti négy napon vetítenek filmeket – Papp Gábor és Hermann Katalin a megújult előcsarnokban
Fotó: Péter B. Árpád

Az egyik fontos változás, hogy összevonták, közös pultba telepítették a jegypénztárat és a büfét, ahonnan a nyolcfős kamaraterem vetítőgépét is lehet irányítani. A teret pedig úgy rendezték be, hogy a fogadócsarnokban több látogató ülhessen le egy időben, mint korábban.

Fotó: Fontana Mozi hivatalos

Az előzetes felmérések alapján egyelőre hetente csütörtöktől vasárnapig vetítenek filmeket, napi négy alkalommal, de ez szükség esetén bővíthető. A filmrajongók kényelmét szolgálja az online jegyfoglaló rendszer és a kártyás fizetési lehetőség, a biztonság érdekében pedig naponta ózongenerátorral fertőtlenítenek.

Papp Gábor hangsúlyozta, hogy a mozi védettségi igazolvánnyal látogatható, töltöttségi korlát nincs, maszkot pedig csak az előtérben kell viselni, a teremben nem. A 18 éven aluliak felnőtt kísérővel mozizhatnak, de nem feltétel, hogy a szülő legyen az.

Hermann Katalin, a művelődési központ igazgatója elmondta: angolszász mintára az ablak alatti mélyedésekbe padokat tettek, így növelve meg a teret s az előcsarnok befogadóképességét, kicserélték a világítást, a csillárokat, és folyóiratállványt is elhelyeztek az egyik sarokban.

Fotó: Fontana Mozi hivatalos

Továbbá kifestették a helyiséget, amelynek falaira három monitor került, amelyeken filmelőzetesek futnak majd.

Forrás: zaol.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva