2018.11.20. 18:00
Merüljünk le a hévízi tündérrózsák alá!
Varázslatos víz alatti utazásra hívjuk, jöjjön velünk, merüljünk le a Hévíz-patakba!

Csodaszép felvételekre bukkantunk, a videón a Hévízi-tóban és a lefolyóban élő trópusi sügérfajták is felbukkannak, de megcsodálhatjuk a tavirózsák hatalmas gyökereit és a víz alatti virágait is.

Kevesen tudják, hogy a Hévízi-tó felesleges vize a Hévíz-patakon folyik le a Balatonba. A patak partján sétálva is egész különleges élményben lehet részünk.

A meleg vizű tóból kifolyó Hévíz-patak és környéke különleges mikroklímával rendelkezik. Sokféle hal és vízimadár kedvelt élőhelye a 16 km hosszú meleg vizű csatorna. A Hévízi-tó vize a tápláló források magas vízhozama miatt 3-4 naponta teljesen lecserélődik, ezt a vízhozamot vezeti le a Balatonba a 8-12 méter szélességű kis patak.

A tó közel 30 fokos vize folyamatosan hűl le, amíg elér a Zala folyóhoz. November végétől március végéig vízitúrákat is szerveznek a lefolyón, egészen a Zala-folyóig illetve a Balatonig evezhetünk a gőzölgő vízen.

Fotó: MAKASE

Sétálva is egész hosszú kirándulásokat tehetünk a patak partján. A patakhoz a Keszthely felé vezető bicikliút mentén jutunk el a több hektáros véderdő mentén.

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva