likeBalaton.hu | 2024.05.10. 10:00
Módosult az Országos Kéktúra nyomvonala
A Szajki erdészház és Ötvös bélyegzőhelyek közötti részt érinti a változás. 
A MAgyar Természetjáró Szövetség figyelmeztetést adott ki, miszerint az OKT nyomvonatát érintő, a Zalaerdő Zrt. kezelésébe tartozó erdőterületen május közepétől huzamosabb ideig fakitermelés, tuskózás és útépítés zajlik, ezért szükséges a nyomvonalat arrébb helyezni. A változás egy kb. 2 km-es szakaszt érint.
👉 Érintett kéktúra-szakasz: Sárvár – Sümeg (OKT-02)
A Magyar Országos Kéktúra egyedülálló lehetőséget kínál a természet szerelmeseinek, hogy felfedezzék Magyarország változatos tájait. Az, hogy az útvonal már az 1930-as évektől kezdve létezik, és 1953 óta hivatalosan is bejárható, rávilágít arra a gazdag történelmi és kulturális örökségre, amit a túra magában hordoz.

Az Országos Kéktúra, valamint a Rockenbauer Pál Dél-dunántúli és az Alföldi Kéktúra együttesen, mint Országos Kékkör, kiterjedt hálózatot alkotnak, amelyek különböző hosszúságú és nehézségű szakaszokból állnak. Ezek a szakaszok nemcsak a természet szépségeit tárják fel, hanem lehetőséget biztosítanak a vándoroknak, hogy saját tempójukban, akár több napos túrák keretében ismerjék meg az ország tájait.

A bélyegzőfüzet rendszere, amely igazolja a megtett útvonalakat, érdekes módon ötvözi a hagyományos túrázást a modern igényekkel, hiszen a bélyegzőpontok érintésével a túrázók hitelesíthetik teljesítményüket. Ez a rendszer nemcsak az útvonalak követésére ösztönöz, hanem egy közösségi élményt is kínál, amely során a túrázók megoszthatják tapasztalataikat és történeteiket egymással.

Tovább olvasnál róla? Itt megteheted.

 

Nyitókép: shutterstock

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva