2019.04.29. 17:00
Mujahid Zoltán és Tóth Vera idézi fel Szécsi Pál dalait Hévízen
Minden idők egyik legsikeresebb hazai énekese, a táncdal műfajának legendás alakja, Szécsi Pál zenei örökségét mutatja be az a nagyszabású produkció, amelyet május elsején, azaz szerda este láthat a IX. Boldog Békeidők Hévízének közönsége.

A másfél órás, nagyszabású Szécsi Pál-emlékest főszereplője az a Mujahid Zoltán lesz, akit karrierjének kezdete óta a legendás hírű énekeshez hasonlítanak. A produkció két éve Egerben debütált, tavaly a fővárosi MOM Központ színpadán mutatták be nagy sikerrel, s most először Zalában is láthatja a közönség.

– Szécsi Pállal egészen különös kapcsolatom alakult ki – mondta Mujahid Zoltán. – Sokan az énekesi karrierem kezdete, azaz a Megasztár óta hozzá hasonlítanak. Már akkor is, és azóta is rengetegen mondták, hogy az orgánumom, az énekhangom, sőt, a külsőm is rá emlékezteti őket.

Mujahid Zoltán két éve, Egerben énekelte először Szécsi Pál dalait
Fotó: ZH Archívum

Mujahid Zoltán hozzáteszi: sokáig nem vett tudomást erről a kapcsolatról, ám két éve előbb egy egri gálaműsorban énekelt el néhány dalt Szécsi Páltól, majd a kedvező fogadtatás után a várossal karöltve megrendeztek egy Szécsi Pál-emlékműsort. Hatalmas sikert arattak vele, hiszen nemcsak dupla telt házas koncertet adtak a Gárdonyi Géza Színházban, de a program szakmai fogadtatása, a visszajelzések is rendkívül kedvezőek voltak.
A következő lépést Budapest, azaz a MOM Központ jelentette, ahol a Jászai-díjas színművész, Radó Denise rendezésében még komolyabb produkciót állítottak színre. Radó Denise személye nagyon fontos volt a produkció létrehozásában, a színésznő ugyanis Gergely Róberttel együtt játszott a Szécsi Pál életéről szóló musicalben, illetve személyesen is ismerte Szécsi Katalint, a néhai énekes testvérét. Az emlékműsor budapesti fogadtatása ugyancsak fergeteges volt, az énekes elmondása szerint a színpadon gyakorlatilag eggyé vált a lénye Szécsi Pál zenei világával, a klasszikus dalok ettől új erőre kaptak.

Szécsi Pál – Mint a violák (Mujahid Zoltán előadásában)

Fogadjátok szeretettel a tavalyi Szécsi Pál koncertemről a "Mint a violák" című dalt. Október 3-án a MOM Kulturális központban egy nagyszabású Szécsi Pál koncertet adok elő. Részletek: https://www.jegymester.hu/hun/Production/54356/Szecsi-Pal-emlekkoncert(A felvétel Egerben készült, közremüködik a Minaret Kamarazenekar)

Közzétette: Mujahid Zoltán – 2018. június 29., péntek

– Szécsi Pál valóban legendás alakja a hazai könnyűzenének, akit nemcsak az idősebb generációk tagjai ismernek. Még engem is meglepett, hogy mind az egri, mind a budapesti koncerteken milyen sok fiatal vett részt. Mujahid Zoltán hasonló fogadtatást vár a hévízi fellépésétől is. Mint mondja: egy nagyszabású produkcióval érkeznek, a koncerten a budafoki Dohnányi Ernő Szimfonikus Zenekar kamarazenekara, azaz a Color Symphonic biztosítja a zenei aláfestést, míg a koncert különleges vendége az a Tóth Vera lesz, akit a közönség Cserháti Zsuzsa méltó zenei örököseként ismer.

A Boldog Békeidők részletes programja itt olvasható!

Kiemelt kép: Mujahid Zoltán

Forrás: zaol.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva