likeBalaton.hu | 2024.02.26. 10:00
Ne most akarj ragadozóhalat fogni a Hévíz-folyáson
A Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. munkatársai sikeresen zárták az év első haltelepítését, egynyaras csukákat telepítettünk a Hévíz-folyáson. Az idegenhonos díszhalfélék elleni védekezés miatt helyi tilalmat rendeltek el!

Összesen, 295 kg egynyaras korú csukát helyeztek ki a Hévízi-tó kifolyója alatti szakaszon.

Az említett mennyiséget leszákolva, vizes kosarak segítségével telepítették be a a folyás mentén több helyszínen, figyelve a vízhőmérséklet kiegyenlítésére.

Az alábbi videóban részletesen elmagyarázzák, hogy miért jelent ökológiai kockázatot a Hévíz-folyáson jelen lévő idegenhonos, inváziós díszhalfajok jelenléte. A védekezés részeként a gyérítő halászatokon túl valósult meg az említett csukatelepítés. Annak érdekében, hogy a csukák minél hatékonyabban végezhessék „dolgukat”, a Hévízi-tó alatti műtárgytól számított 500 méter hosszú csatornaszakaszon ragadozóhal-fogási tilalmat rendeltek el 2024. december 31-ig. Ennek értelmében a nevezett csatorna szakaszon csalihalat, halszeletet, műcsalit a horgászhelyen tartani, azzal horgászni, továbbá süllőt, balint, csukát, harcsát, kősüllőt és sügért megtartani tilos!

 

Jelenleg már zajlik a csuka fogási tilalma, néhány nap múlva pedig elkezdődik a május 1-ig tartó ragadozóhalfogási tilalom, amelyet a Balatoni Horgászrend szabályoz. Az ezt követő időszakban az elrendelt új, helyi tilalmat a csatorna partján elhelyezett táblákon is fel fogják tüntetni, hogy az mindenki számára egyértelmű legyen. A horgászok megértését és együttműködését ez úton is köszönik!

 

 

A Balatonra tömegközlekedéssel is eljuthatsz! Nézd meg menetrendi keresőnket!

Tervezd meg az utazást!



:


 

Forrás: balatonihal.hu
Nyitókép, fotók: balatonihal.hu

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva