Péter B. Árpád/zaol.hu | 2022.04.08. 08:00
Repülővel a Balatonra?!
A Wizz Air június 16-tól menetrend szerinti járatot indít a Hévíz–Balaton Airport és Dortmund között.

A reptér – amelyet majd’ egy évtizeden át a fürdőváros működtetett, majd a közelmúltban átvette a Magyar Turisztikai Ügynökség – a hévízi turizmus fontos szereplője volt a pandémia kitöréséig, s a szakemberek reményei szerint a most induló járatok új lendületet adhatnak az egész Nyugat-Dunántúl idegenforgalmának. A Hévíz-Balaton Airport hetente kétszer fogad majd menetrend szerinti járatokat június 16-tól.

A Wizz Air 186 személyes gépei Dortmundból indulnak Sármellékre. A 2010-es évek végén szezononként átlagosan 13–18 ezren fordultak meg a reptéren, de ez az utasszám a koronavírus-járvány miatt drasztikusan lecsökkent az elmúlt két évben.

Új korszak indul a Balatonnál
Fotó: vg.hu

 

Papp Gábor polgármester arról beszélt: az új járat elindulása az utaztatók és a turizmus szervezőinek bizakodását jelzi. A június közepétől Dortmundból és környékéről érkező turisták többségének célállomása Hévíz, de a repülőjáratok nemcsak a fürdővárost, hanem az egész nyugat-magyarországi régió turistacélpontjait is kiszolgálják. A koronavírus okozta visszaesés után a szakemberek biztató jelnek tekintik a járatok indítását, azt remélve, hogy a következő időszakban több légitársaság is indít majd repülőgépeket Zalába.

 

Forrás: zaol.hu
Nyitókép: Hévíz Airport épülete/ZH Archívum

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva