Arany Gábor / zaol.hu | 2021.06.05. 10:00
Robbanószerek a hévízi szállodában
Vádat emeltek a veszélyes hobbit űző amatőr budapesti kutató ellen, aki világháborús lövedékeket tárolt Hévízen.

A 45 éves budapesti férfi II. világháborús hadi eszközök gyűjtésére 2020. június 22-én fémdetektorral átvizsgálta a Böhönye határában az egykori katonai összecsapások helyszínét jelentő erdőt. Sikerrel járt, talált két német gyártmányú, II. világháborús éles állapotú, gyújtószerkezetet és nitropenta robbanóképes anyagot tartalmazó páncéltörő robbanógránátot, valamint egy légvédelmi repeszgránátot, kettő olasz gyártmányú, éles állapotú, gyújtószerkezetet és nitropentát tartalmazó légvédelmi repeszgránátot.

A leleteket hévízi szállodájába vitte, megtisztította és tárolta. Lakhelyén ezeken túl még a rendőrök lefoglaltak egy német gyártmányú, éles állapotú, nitropenta robbanóképes anyagot tartalmazó repesz puskagránátot, egy német éles állapotú, robbanóképes anyagot rejtő légvédelmi repeszgránátot és két német hadipuska-töltényt, valamint 15 db Tokarev 7,62 mm kaliberű töltényt. A férfi a robbanóanyagot tartalmazó gránátok és lőszerek megszerzéséhez, tartásához engedéllyel nem rendelkezett.

A gránátok mindegyike robbanóanyagnak minősül, és szélsőséges fizikai, kémiai hatásra felrobbanhatnak, ezért súlyos vagy akár halálos sérülést okozhatnak.

A megyei főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba közlése szerint a férfi ellen a keszthelyi ügyészség robbanóanyaggal és lőszerrel visszaélés bűntette miatt emelt vádat.

Forrás: zaol.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva