Péter B. Árpád / zaol.hu | 2021.12.06. 12:00
Szökőkútból folyt a csoki Hévízen
A legédesebb adventi programot kétségkívül a Balaton közeli üdülővárosban tartották, a vendégek meg is kóstolhatták a hévízi piacon olvasztott csokicsodát.

Az adventi termelői napokat egy nyertes Leader-pályázat segítségével szervezi a város turisztikai egyesülete.
– Négy hétvégén várják programok az érdeklődőket a piacon, illetve a Rákóczi utcában. Az elsőn a méz, a másodikon a csokoládé állt a tematikus napok középpontjában, ezen a héten egészséges ételek kerülnek majd terítékre, végül jótékonysági főzéssel zárják a sorozatot – mondta Miklós Beatrix, a civil szervezet elnöke.

Kattints a hévízi adventi programokért.

A boldogság forrása

A hideg ugyan nehezítette a helyzetüket, de a csokiszökőkutat beüzemelték, a látogatók a bemutató végén kóstolhattak is.

A csokoládé kis mennyiségben fontos energiapótló és nem egészségtelen.

A gyümölcsöt beborítja a csokoládé. A bemutatón Prosztovicsné Pópity Tímea és Lakesz Péter
Fotó: Zalai Hírlap

A különböző gyümölcsöket csokoládéval beborítva egészségesebbé tehetjük, és az sem mellékes szempont, hogy a csoki egyfajta boldogságforrás.
Prosztovicsné Pópity Tímea cukrász, a bemutató háziasszonya arról beszélt: a temperálás a titok – és nem csak hidegben.

– Otthonra azt ajánlom, vízgőz fölött melegítsük a csokit, amelyet nem szabad túlságosan felforrósítani. Azt javaslom, előbb a felhasználni kívánt mennyiség felével dolgozzunk, majd amikor felolvadt, abba keverjük bele a másik felét, nehogy túlmelegedjen a csokoládé, hiszen akkor nem tudunk vele olyan szépen dolgozni.

Kép: pixabay

Szökőkútból folyt a csoki

Lakesz Péter, a Csoki Mámor ügyvezetője étcsokoládéval töltötte fel a szökőkutat, majd a résztvevők gyümölcsökkel, piskótatallérral és pillecukorral kóstolhatták meg a különleges desszertet.

– Ha ezt a szerkezetet beindítjuk, rövid időn belül a csokoládé függönyszerűen folyik rajta – mutatta be Lakesz Péter. – A vendég pedig mindent megtalál az asztalon: pálcikát, papírtálcát, szalvétát. Ezután már nincs is más teendő, mint felbökni egy gyümölcsöt, és megforgatni a látványosan aláeső csokoládéban.
2000 után terjedt el hazánkban a csokiszökőkút, és azóta töretlenül népszerű az ezzel készült desszert, amely rendkívül könnyű, és akár sütemények helyett is fogyaszthatjuk.

Szombaton délután a belvárosban Mikulás-váró programot tartottak, amelyen az ősz szakállú megérkezéséig a szaloncukor-készítéssel ismerkedhettek meg a résztvevők, s a kedvelt édességből kóstolhattak is a vendégek.

Forrás: zaol.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva