2019.03.01. 08:00
Télűző hévízi móka bolondlakodalommal
Elűzték a telet a város farsangi rendezvényén a múlt hétvégén, amelyen, régi szokás szerint, kiszebábut is égettek, és a bolondlakodalmat is megtartották.

A télbúcsúztató nap a Muzeális Gyűjteményben kezdődött, ahol Hermann Katalin és Karnics Tibor várta a gyerekeket, hogy közösen alkossanak vidám, festett farsangi álarcokat.

– Látszik, nem is annyira egyszerű egy álarc elkészítése, s azt tapasztaljuk, egyre inkább szükség van a kézműves- foglalkozásokra – fogalmazott Hermann Katalin, a Gróf I. Festetics György Művelődési Központ igazgatója. – A fiatalok ugyanis ma már leginkább a virtuális valóságban élnek, s nem találkoznak anyagokkal, pedig ez a foglalatosság fejleszti a kreativitásukat is.

Fotó: heviz.hu

Szombaton délután már a felnőttek felvonulásától volt hangos a belváros. A farsangi menethez számos hévízi közösség csatlakozott, amelyek tagjai igyekeztek bevonni a mókába a sorfalat álló közönséget is.

A bolondlakodalom „főszereplői” aratták a legnagyobb sikert a farsangi rendezvényen Fotó: Péter Árpád

– Tavaly kezdeményezte a Magyar Turisztikai Ügynökség, hogy Magyarországon minél több helyen szervezzenek szezonbővítő attrakciót – fogalmazott Hermann Katalin. – Akkor találtuk ki a hagyományőrző farsangi felvonulást, amely nagy sikert aratott.

Fotó: heviz.hu

Idén is sokan csatlakoztak, a hotelek pedig szép számmal ajánlottak fel fánkot, amit értékesítünk, a bevétellel pedig a hévízi családsegítő szolgálatot támogatjuk.

A legjobb fánkért járó különdíjat a Lotus Therme és a Hotel Carbona kapta.

A program részeként bolondlakodalom szemtanúi lehettek az érdeklődők, amelyen, régi szokás szerint, a vőlegényt nő, a menyasszonyt pedig férfi szereplő alakította. Az „ifjú pár” pedig a főhelyről nézhette a kiszebábu-égetést, amellyel a résztvevők elűzték a telet. A folytatásban bábelő­adás várta a gyerekeket, a nagyobbak pedig este utcabálon riszálhattak.

Forrás: zaol.hu

Nézze meg a farsangi képeket:

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva