2020.03.17. 10:00
Tovább szépül Hévíz
A város fejlesztésének részeként fákat ültetnek, növényesítenek több helyszínen is.

A sportközpont az utóbbi időben látványosan átalakult, ma már fedett lelátó várja a szurkolókat és megújultak az öltözők, amelyek mellett most térköveket helyeznek el a kivitelezők. A stadion előtti utcaszakaszon pedig 18 mezei juhar facsemetét ültetnek ki ezekben a napokban a Gamesz munkatársai.

A stadion mellé juharokat ültetnek; Fotó: Péter B. Árpád / Zalai Hírlap

A környezet védelmére a gyógytó, valamint az azt övező véderdő miatt is kiemelt figyelmet fordító fürdővárosban más beruházások helyszínein is fásítanak ezekben a napokban. A fürdőház bejáratánál épülő Festetics sétány mellé például 48 gömbkoronás díszcseresznyefát ültettek.

A kedvező időjárást kihasználva ezen a helyszínen egyébként a tervezett ütemben haladnak a kivitelezők, és előreláthatólag április végére végeznek is a munkálatokkal. A beruházás finanszírozása terén a Magyar Turisztikai Ügynökség Hévíz partnere, és a város 72 millió forintot nyert a fejlesztésre. Ez a fejlesztés része annak a tervnek, amely a tó körüli sétányok teljes megújítását célozza, hiszen a gyógy­tó másik oldalán, a Festetics tértől a jól ismert kerubos bejáratig hamarosan megújul a park, illetve a sétaút, vagyis a kórházi épületek előtti Schulhof sétány. Erre Hévíz a Festetics örökség programból nyert forrást.

Nézd meg, milyen csodaszép a virágba borult Schulhof sétány:

Amint ez a két beruházás lezárul, teljesen körbekerülhető lesz majd a világhíres gyógy­tó, a két sétaút mentén pedig természetesen teljesen megújul a növényzet is.

Nyitókép: heviz.hu

Forrás: zaol.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva