Péter B. Árpád / zaol.hu | 2022.02.05. 14:00
Újra mozizhatunk Hévízen
Ismét vetítenek filmeket a hévízi Fontana moziban. Mostantól a hét utolsó négy napján kora délutántól várják a nézőket a Honthy Hanna terembe és a Kisterembe.

A filmszínházat december vége óta a HÉVÜZ Kft. működteti, amely az elmúlt egy hónapban megszerezte a szükséges engedélyeket – például a legfontosabbat a Nemzeti Film­irodától –, amelyek a mozi működésének alapvető feltételei. Ezen a héten a nagyteremben négy, a kisteremben pedig három alkotást kínálnak az érdeklődőknek. Az első vetítés 14, az utolsó pedig 20 óra 30 perckor indul a belváros szívében álló filmszínházban.

Czurda Gábor: A jegyrendelés ugyanúgy működik majd, mint korábban
Forrás: Péter B. Árpád / Zalai Hírlap

Nagy változások nincsenek a hévízi moziban, legalábbis olyanok, amiket a nézők is érzékelnének – fogalmazott lapunk kérdésére Czurda Gábor, a HÉVÜZ Kft. ügyvezetője, majd hozzátette: az egyik újdonság, hogy visszaállnak a balos-jobbos nézőtérre, mert nem találta észszerűnek azt, hogy „nullával kezdődik egy széksor, és tart, ameddig tart”.

A jegyrendelés ugyanúgy működik majd, mint korábban, s az árak sem változnak a Fontana moziban, a váróteret pedig a régi formájában rendezik be, mert az ügyvezető szerint nem alkalmas arra, hogy közösségi térként szolgáljon, és nem is ez a feladata: arra van a városban bőven minőségi helyszín.

A filmkínálat a jövőben is minden korosztály igényeit igyekszik kielégíteni.

– Idősebbeknek és fiatalabbaknak is kínálunk alkotásokat, s persze lesznek mesefilmek is a gyerekek örömére. Rövid időn belül beáll a rendszer, s tervezünk más időpontokban is vetítéseket, de ez egyelőre a jövő zenéje. Aki szereti a moziélményt, megtalálja majd azt a filmet, amire vágyik csütörtök és vasárnap között. Egyelőre a premierfilmek egy hét csúszással kerülnek műsorra, cserébe viszont azokat nem is premier­áron láthatják majd a nézők.

Forrás: zaol.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva