Péter B. Árpád/zaol.hu | 2022.11.27. 14:00
Zöld szálloda címet nyert a hévízi Hotel Európa Fit
Arany fokozatú Zöld szálloda lett a hévízi Hotel Európa Fit, amely a minősítést két éven át használhatja.

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége 1993-ban azért indította ezt a programot, hogy a hazai szállodákat környezetvédelemre ösztönözze. Kétévente lehet pályázni erre a címre, amelynek odaítéléséről szigorú szakmai szabályok alapján döntenek. Idén 40 szálláshely jelentkezett, közülük végül 18 kapott arany, 19 ezüst és kettő bronz fokozatot a zsűritől.

Fotó: Hotel Európa Fit – hivatalos

A Hotel Európa Fitet arany minősítéssel jutalmazták, elsőként a hévízi szálláshelyek közül. Ezt a címet 2023-ban és 24-ben viselheti a szálloda, amelynek közleménye szerint „a szakmai elismerés mögött rengeteg munka, tudatos döntés és számos beruházás áll, s persze elhivatott hozzáállás, amit a hotel vezetősége az elmúlt években a fenntarthatóság, a környezettudatosság és a zöld szemléletben jegyében bizonyított”.

A kommüniké leszögezi: minderre a hotel menedzsmentje nagy figyelmet fordít, s erre ösztönzi alkalmazottait is. Azt írták: a vállalkozás továbbra is komplexen kíván reagálni a jogszabályi előírásokra és a társadalmi elvárásokra.

A szálloda például azzal érdemelte ki e minősítést, hogy energiatakarékos fényforrásokat használ, s okos szobákat alakított ki, „amelyekben a vendégekhez igazodva optimalizálják az energiafelhasználást”.

 

Hévízre tömegközlekedéssel is eljuthatsz! Nézd meg menetrendi keresőnket!

Tervezd meg az utazást!
:

 

Forrás: zaol.hu
Nyitókép: Hotel Európa Fit – hivatalos

 



 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva