Adventi fáklyás városnéző túra Hévízen
Helyszín Hévíz, Rákóczi utca 2
Időpont
Városnéző séta Hévízen adventi fényekkel, hagyományokkal, a fáklyák fényével fűszerezve.
A séta során átéljük, „hogy füstöl a csúzló csodató sárkánytúrta, büdössár krátere a téli fák közt! Hogy játszik imbolyog lassan puhán a fehér pára! hogy böfög s foszlik végtelenbe a táj!” (Szabó Lőrinc, Hévíz, télen)
A hangulatos fáklyás idegenvezetett séta során megtudhatjuk milyen vadregényes hely volt régen a Hévízi-tó környéke. Kiderül, hogy miért csak nyáron fürdőztek az első vendégek a tóban, illetve megtudhatjuk mióta lehet fürdeni télen is a szabad ég alatt tavirózsák között.
Hogyan tudtak eljutni a korabeli vendégek Hévízre, mit tudtak kezdeni a mocsáron átvezető úttal? Szó esik arról is, mire használták elődeink az elfolyó meleg vizet és mit gondoltak sötét mocsárról.
Az adventi ünnepkör jegyében beszélünk arról is milyen népszokások, hiedelmek kapcsolódnak az év legsötétebb hónapjában az egyáltalán nem „sötét Zala” vármegyéhez. Azaz mi az a regölés, kik regöltek, hol, mikor és miért? Mi a subárolás, mikori a környék legrégebbi bábtáncoltató Betleheme. Aki még nem tudja annak eláruljuk azt is, hogy Hévíztől mindössze 20 kilométerre található Európa egyik legnagyobb Betleheme is.
ELŐZETES REGISZTRÁCIÓ SZÜKSÉGES
JELENTKEZÉS A HÉVÍZI TOURINFORM IRODÁNÁL: +36 83 540 131
Találkozó Tourinform Iroda (Rákóczi u. 2. +36 83 540 131)
Idegenvezető: Csorja Krisztina
A séta időtartama: 1,5 óra
Táv: 2 km, könnyű túra
Részvételi díj: 2900 Ft/felnőtt, 2500 Ft/gyerek
A Balatonra tömegközlekedéssel is eljuthatsz! Nézd meg menetrendi keresőnket!
Tervezd meg az utazást!
:
Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva