Kenu- és gyalogtúra
Helyszín Hévíz,
Időpont
Izgalmas téli programot keresel? Gyere velünk Hévízre vízitúrázni, és a Keszthelyi hegységbe gyalogtúrázni, garantáltan nem fogsz csalódni!

Két napos túrára várják a téli kirándulások kedvelőit Hévízre és Keszthelyre.

Találkozó: Szombaton a hévízi zsilipnél, a patak bal partján a fizetős parkoló után

1. nap Kenutúra a Hévíz-patakon
A patak besorolása könnyű síkvíz, a túra teljesítéséhez nem szükséges előképzettség. A víz hőfoka a kiindulópontnál téli időszakban eléri a 25 Celsius fokot, majd folyamatosan hűl. A vízmélység 30 cm és 1 méter közötti. A szokásos téli túrafelszerelésen kívül egyéb nem szükséges, váltóruhát és cipőt egy esetleges borulásra felkészülve azonban mindenki hozzon.

Az evezés után lehetőség lesz fürdőzésre, illetve a túravezetőinkkel be lehet barangolni a város nevezetességeit is. A csobbanásra a Kehida Termál Gyógy- és Élményfürdőt ajánljuk, amely télen változatosabb és melegebb vizű, mint a Hévízi Tófürdő. Este borozgatás, majd elfoglaljuk kényelmes szállásainkat egy helyi kollégiumban.

2. nap Gyalogtúra a Keszthelyi-hegységben
A Keszthelyi-fennsík igen különleges, kevésbé ismert részét mutatják meg nektek túravezetőink a Vállus és Gyenes közötti vadregényes terület túraútvonalain, valamint meglátogatjuk a Meleg-hegy 418 m magas dolomitgerincének Zalaszántói-medencére néző fokán álló Rezi várának romját…

A túra ára 9,500 Ft

A részvételi költség tartalmazza:túraszervezést, az engedélyeket, túravezetést, a kenukat és a szükséges felszereléseket

Szállás 5000 Ft-os áron igényelhető, a tófürdő belépő 2600 Ft.

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva