2019.07.12. 07:00
A MANK ART Portán találkozhatsz a Völgyben fellépő zenekarokkal is
Az alkotóművészet támogatója jelszavához híven a Művészetek Völgyében is a művészetekkel, művészekkel való találkozásra hív minket, műgyűjtő játékával pedig a fesztivál egész területén „elrejtett” képzőművészeti alkotások nyomába eredhetünk.

Saját udvarral, első alkalommal várja a művészetkedvelőket a Művészetek Völgyébe a MANK Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft.
A MANK ArtPorta közös alkotásra, a kortárs művészet megismerésére invitál mindenkit, miközben a Völgyben fellépő zenekarokkal találkozhat a közönség, Cseh Tamás dalait hallgathatjuk együtt, vagy éppen Lévai Balázs legújabb, Pécsi szál című filmjét nézhetjük meg a taliándörögdi udvarban.

Fotó: MANK ArtPorta

– Programunkat úgy állítottuk össze, hogy a hozzánk látogatókkal megismertethessük azt a rendkívül széles feladatkört, amellyel foglalkozunk. Lehetőséget adunk tehát az alkotóművészekkel való találkozásra, könnyűzenészekkel beszélgetünk, és Völgykép flash mob néven kortárs képzőművészeti attrakciót szervezünk – mondta el Tardy-Molnár Anna, a MANK ügyvezető igazgatója.

A sikeres zenekarokkal szervezett beszélgetéseken megtudhatjuk, honnan indultak, és hová tartanak az együttesek.
– A miért kérdését ritkábban kutatjuk, pedig egyértelműen látszik, hogy azok az előadók sikeresek, akik tudatosan építkeznek – fogalmazott a beszélgetéseket vezető Horváth Gergely rádiós műsorvezető. Udvarunkon saját művészeti alkotásodat is létrehozhatod: rajzolhatsz, írhatsz, festhetsz segítségünkkel, miközben Hanák Gábor filmösszeállítása Cseh Tamás életének, munkásságának meghatározó pillanatait eleveníti fel az udvarban.

– Elindítjuk az első műgyűjtő játékot is a Művészetek Völgye történetében. A művészeti kalandjáték a család minden tagját megszólítja: a program során igazi műgyűjtővé válhatunk, hiszen fiatal alkotóművészek műveit kell megtalálnunk a Művészetek Völgyében, szelfizni velük, és feltölteni a fotókat a közösségi oldalak egyikére, majd mindez után a MANK ArtPortán átvenni jól megérdemelt nyereményünket!

Fotó: MANK ArtPorta

– Bemutatkozik a fesztiválon az Úton van a Cziffra Központ kulturális roadshow is: július 27-én az egésznapos színes forgatagban roma művészeti csoportokkal, látványos attrakciókkal, érdekes családi programokkal találkozhatsz, így közelebb kerülhetsz a sokszínű roma kultúrához. A szakmai beszélgetésen a roma tehetséggondozásról lesz szó, Horváth Kristóf, “Színész Bob”, a Tudás Hatalom társulat alapítója rendhagyó irodalomórát tart, és a roma nők művészetben betöltött szerepéről is szó esik.

Fotó: MANK ArtPorta

– Filmklubunkban Lévai Balázs Pécsi szál című zenés dokumentumfilmjét tekinthetjük meg, fotográfiai workshopunkon pedig Eifert János fotóművésszel is találkozhatsz, és különböző fotótechnikai eljárásokat próbálhatsz ki. Eközben Benyovszky-Szűcs Domonkos festőművész a Nézőképző beszélgetésein olyan kérdésekre keresi a választ, mint: mitől válik az művészetté, ha valaki három hónapig ül egy múzeumban, vagy hogy egy műtárggyal megvásárolhatunk-e egy gondolatot is?

Fotó: MANK ArtPorta

Bács Emese segítségével felállítjuk a Gigacsigát, a Művészetek Völgye újrahasznosított, selejt anyagokból készülő, csiga formát öltő szobrát. Az eddig hulladékok újrahasznosításával groteszk emberi figurákat létrehozó képzőművész alkotását a Cirque du Tókert udvarban tekinthetjük meg. A trash art szobor egyszerre hívja fel a figyelmet a zöldülő Művészetek Völgye koncepciójához illeszkedve a környezetvédelem és az újrahasznosítás jelentőségére.

Itt vannak a Művészetek Völgye programjai!

Nézd meg a MANK ART Porta legjobb képeit:

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva