Horváth Virág | 2020.09.01. 08:00
Elhamvadt a Bondoró Fesztivál főnix madara
Bohém hétvégével zárta a nyarat a Bondoró Fesztivál, idén második alkalommal rendezték meg a családias hangulatú rendezvényt Kapolcson.

A Bondoró Fesztivál idén második alkalommal várta az utcaszínház szerelmeseit Kapolcsra, ahol három napon keresztül mintegy száz programmal, családi- és gyermekelőadásokkal, felvonulásokkal és koncertekkel várták a látogatókat a szervezők. A fesztiválon ezen a hétvégén közel ezerkétszáz néző fordult meg, az ide látogatók hat különböző helyszínen kapcsolódhattak be az önfeledt fesztiválforgatagba.

Nem létező tárgyak tárlata, életre keltett Bondoró Figurák, szemet gyönyörködtető Pyrodise tűz show és Grecsó-Hrutka Tandem, Zuboly, Müller Péter Sziámi And Friends, és még sorolhatnánk, milyen sokrétű, színes, kulturális programmal készült idén a szervező csapat.
A Bondoró-hegy lábánál fekvő fesztivál az „utcás” előadások népszerűsítését tűzte ki céljául. A vidám fesztiválforgatagban ott voltak az életre keltett Bondoró Figurák, a BAB Társulat óriásbábjai, valamint a Langaléta Garabonciások gólyalábasai és a Paralel utcaszínházi komédiásai is. A talpalávalót a Mágustones masír banda húzta. Az első napon bemutatkozott a Bondoró Főnix Madara is, amely a zárófelvonuláson is szerephez jutott.

Fotó: Nagy Lajos/ veol.hu

A fiatal fesztivál a második évében még tudta tartani azt a bájos családiasságot, amiért az emberek kilátogatnak ebben az időpontban Kapolcsra. Vasárnap a településen sétálgatva, mintha csak nem is történne semmi a Malom-szigeten, egy álmos városka csendes látképe tárult az érkezők elé. A hídon túl pedig gyerekek szaladgáltak, zenészek piknikeztek, és a művészetkedvelők nézelődtek. A Bondoró Fesztiválon az utcaszínház kedvelői mellett a zenét, festészetet, bábszínházat, szobrászatot és a természetet kedvelők gyűltek össze. Valóban azt nyújtja a fesztivál, amit ígér, a névadó Bondoró hegy „leköltözik” egy hétvégére a völgybe, és a maga békességét és szeretetét adja a jelenlévőknek.

– Őszintén úgy gondoljuk, hogy ez a fesztivál nem csupán él és virul, hanem lelke van. Ezt a szellemiséget igyekszünk majd tovább vinni a továbbiakban is – nyilatkozta Virág Zsóka, a fesztivál igazgatója.

Fotó: Nagy Lajos/ veol.hu

 

A Bondoró Színpadon a fesztivál zárónapján koncertet adott a Cimbaliband, majd őrületes fesztiválzáró bulival búcsúztatta a nyarat a Müller Péter Sziámi AndFriends, akik a RomanoDrommal kiegészülve táncoltatták meg a Bondoró közönségét. A három napos rendezvényt egy záró felvonulással keretezték a szervezők, ahol újra együtt masírozhatott minden jelenlévő.

Fotó: Nagy Lajos/ veol.hu

 

A felvonulást követően a Kreatív Kráter Kör tagjai egy különleges produkció keretében tűzre vetették a Bondoró saját főnix madarát, amely valódi szakrális érzetet keltett a jelenlévőkben, ahogyan az égő madár körül a Bondoró Fesztivál himnuszát énekelték. Megható záró pillanatok tanúi lehettek azok, akik részt vettek a különleges fesztivál-búcsún. A fesztivál-közönség megnyugodhat, hiszen az ígéretek alapján a legendás madár a következő fesztiválon újra feltámad majd hamvaiból.

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva