2019.07.23. 08:25
Bringavölgy – Tekerő programok e-bike-on
A környék legszebb túraútvonalain, aszfalton és helyenként terepen lehet kipróbálni az Európa-szerte egyre nagyobb népszerűségnek örvendő elektromos rásegítéses kerékpárokat a Művészetek Völgyében július 20. és 28. között.

A 29. Művészetek Völgye július 19-én megnyitotta kapuit és a kulturális programok mellett több izgalmas kihívással várja a sportkedvelő közönséget.
A látogatók minden reggel jógával indíthatják a napot, részt vehetnek tematikus sétákon a kitelepülő környezet- és természetvédelmi szervezetek vezetésével, július 28-án pedig indul a Művészetek Völgye félmaraton, amire még lehet jelentkezni!

Július 20. és 28. között különleges biciklitúrák indulnak harminc és harmincöt kilométeres távokon két gyönyörű útvonalon, különböző elektromos rásegítéses mountain bike és túrabringákkal.

Fotó: Művészetek Völgye

A túrák részét képezik a Magyar Kerékpáros Szövetség által koordinált #BalatonBike365 projektnek is, melynek célja a kerékpározás népszerűsítése és infrastruktúrafejlesztés a Balaton környékén. A #BalatonBike365 projekt szeretne új szezonokat teremteni és a környék látnivalóit bicikliúttal összekapcsolva új lehetőségeket kínálni a Balatonra látogatóknak. A túrák kapcsán elindult együttműködés a jövőben is folytatódik, a Művészetek Völgye nem csak a fesztivál sportprogramjaival lesz jelen a következő évben, hanem a Giro d’Italia szervezésében is részt vesz.

Fotó: Művészetek Völgye

A Művészetek Völgyében induló túrákat óriási érdeklődés övezi.
Páros napokon Vigántpetend felé indulva a Nagyvázsonyi Kinizsi várat veszi célba a biciklis csapat, ahonnan részben terepen tekernek vissza Pulán és Öcsön keresztül Taliándörögdre, majd Kapolcsra. Páratlan napokon is a Vigántpetend utáni szerpentinnel kezdődik a kihívás, de fent jobbra fordulva terepen és a rövid offroad szakaszt követően Balatoncsicsó felől a vadonatúj kerékpárúton érik el Monoszlót, ahonnan a Káli-medence keleti sarkából ismét terepen közelítik meg Monostorapátit. Innen fegyelmezett 5 km vár a lelkes biciklisekre libasorban Kapolcsig a 77-es úton.
A két különböző túraútvonal 70%-ban alacsony forgalmú közutakon, 10-20%-ban nem szilárd burkolatú utakon, ajánlott kerékpáros túraútvonalakon lett kijelölve.

Kattints ide a túrák programjáért!

Ilyen a hangulat egy tekerésen:

 

Itt találod a Művészetek Völgye programjait napi lebontásban!

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva