2019.03.25. 14:00
Egy gigacsiga a Művészetek Völgyében - pályázat
A Művészetek Völgye totemállata, a gigacsiga. A Művészetek Völgye Nonprofit Kft. és a MANK Nonprofit Kft. közös nyílt pályázatot hirdet képző-, ipar, vagy szobrászművészek részére a Fesztivál totemállatának újragondolására, majd ennek mentén az óriáscsiga alkotások létrehozására.

A Gigacsiga pályázat célja:

A felhívás célja olyan kortárs, esztétikailag és tartalmában igényes köztéri műalkotások létrehozása, amelyek a Fesztivál kulturális jelenét, szellemiségét erősítik, vizuálisan dinamizálják a környezetet újragondolva a Művészetek Völgye logójából jól ismert csigaformát. A 29. Művészetek Völgye Fesztivál kiemelt témája a művészetek mellett a fenntarthatóság és a környezetvédelem, ezért előnyben részesülnek azon pályaművek, amelyek legnagyobb részt újrahasznosított elemekből készülnek, és költséghatékony megoldásokat alkalmaznak.

Mi lesz még a Művészetek Völgyében a gigacsigán kívül? Kattints!

Pályázók köre:

Pályázatot nyújthat be minden olyan képző-, ipar- vagy szobrászművész, mint magánszemély, aki már igazolhatóan önálló művészi tevékenységet tud felmutatni.

A pályaműre vonatkozó elképzelések:

A kiállítandó műalkotásra vonatkozólag semmilyen formai megkötés nincs. A műalkotás anyag lehet fém, kő, üveg vagy bármely más természetes anyag, illetve annak kombinációja. Az anyagok kiválasztásánál fontos szempont az időjárásnak és esetleges rongálásnak való kitettség. A műalkotás talapzatán vagy a művész által kialakított felületen helyet kell biztosítani a pályázati felhívást kiíró szervezetek által meghatározott feliratnak. Egy pályázó egy műalkotással pályázhat.

A pályamű költségvetése:
A pályázat elválaszthatatlan részét képezi a műalkotás elkészítésére vonatkozó részletes költségvetés benyújtása, amely tételes tartalmazza az anyagköltségeket (elkészítéshez szükséges anyagok), a kivitelezés költségeit, valamint a technikai és szállítási költségeket. A nyertes pályaművek kivitelezésével és felállításával összefüggő költségeket a kiírók állják.

A pályázat kötelező elemei:

2000 Szentendre, Bogdányi u.51. • Telefon: +36 26 501 060 • Fax: +36 26 501 069 • titkarsag@alkotomuveszet.hu • www.alkotomuveszet.hu

A pályázatokat erre a címre várják az alábbi mellékletekkel, amelyek az alábbiak:
– jelentkezési lap (kitöltve, a pályázó aláírásával hitelesítve)
– a műalkotás vázlata/terve: min. M=1:5 makettről legalább 4 nézetből készült min. 500 Kb–1 Mb méretű fotók, amelyek közül egy nézeten az alkotás főbb méretei egyértelműen feltüntetésre kerülnek
– a mű anyagának, technikájának pontos leírása
– a művész szakmai önéletrajza maximum 1 oldal terjedelemben
– a megvalósítás részletes költségbecslése
– a megvalósítás részletes ütemterve

Az e-mail tárgyában az alábbiakat kell feltüntetni: GIGACSIGA Alkotó neve (pl. GIGACSIGA Minta Géza). A legnagyobb elküldhető állományméret üzenetenként: 6 MB.

A pályázat beadási határideje:
2019. április 5. (péntek) 12.00

A pályázat elbírálása:
Az elbírálás szempontjai a benyújtott mű szakmai színvonala, kivitelezhetősége, valamint a
költségvetés megalapozottsága. A beérkezett pályaműveket a MANK Nonprofit Kft. által felkért szakértők értékelik. A nyertes pályamű a 29. Művészetek Völgye Fesztivál központi helyszínén kerül kiállításra a Fesztivál teljes időtartama alatt. A kiírók fenntartják maguknak a jogot további díjak meghatározására. A pályázatok elbírálása a benyújtási határidőt követően maximum 30 napon belül történik. A döntésről a pályázók írásbeli értesítést kapnak az általuk megadott e-mail címre. A döntés ellen fellebbezésnek helye nincs.

A pályázat díjai:
I. helyezett díja: bruttó 100.000 Ft pénzjutalom

További díjak a MANK Nonprofit Kft. jóvoltából:
– A 2019-es évben egy hétvége a Szigligeti Alkotóházban két fő részére, teljes ellátással.
– A 2019-es évben egy hétvége a Zsennyei Alkotóházban két fő részére, teljes ellátással.
– A 2019-es évben egy hétvége a Mártélyi Alkotóházban két fő részére.
– A nyeremények igénybevételére az Alkotóházak kapacitásainak figyelembevételével kerülhet sor.

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva