likeBalaton.hu | 2022.01.15. 10:00
Farsangi maskarás játékra hív a Bondoró Fesztivál
Farsang idején a Bondoró fesztivál különleges nyereménnyel várja a játék résztvevőit.

Önfeledt farsangi mókára buzdít a Bondoró Fesztivál

A Balaton-felvidéki esemény immáron négy éve képviseli a hazai fesztiválpalettán az utcaszínházi kavalkádot, amelyben nem csak nyaranta esik jól elmerülni. Bolondozni sosem lehet eleget. Vízkereszt napján télűző játékra hívták a közönséget, ami egészen a farsangi időszak végéig tart.

Készíts a saját egyéniségedet kifejező álarcot

A Mutasd Magad! néven futó kezdeményezés arra buzdítja az embereket, hogy készítsenek a saját egyéniségüket leginkább kifejező álarcokat.

A maskara lehet szertelen, vicces, mesésen karneváli, de akár hagyományos, télűző maszk is.

A felhívására egészen február 1-jéig lehet jelentkezni. A játék részletei megtalálhatók a Bondoró oldalán.

Fotó: Bondoró Fesztivál hivatalos

 

A Bondorón a nyertes maszkját is meg lehet majd vásárolni

A tét nem csekély, hiszen a győztes álarc készítője lehetőséget kap arra, hogy alkotása a júniusi fesztiválon megjelenjen a felvonulások forgatagában. Ráadásul az idén újdonságként debütáló Bondoró Álarcok mellett a nyertes maszkját is meg lehet majd vásárolni a fesztiválon. Az alkotásokat egy szakmai zsűri bírálja el.

– Az általunk hőn imádott színes, vidám forgatagot szerettük volna egy picit becsempészni a szürke téli hétköznapokba. Emellett,

nem titkolt szándékunk az is, hogy a Bondoró közönsége ne csupán egy évben egyszer jöhessen össze. Egy farsangi összejövetelnél pedig keresve sem találhattunk volna jobb alkalmat a kapcsolódásra

– mondta Virág Zsóka, fesztiváligazgató.

Több mint nyolc nemzet képviselői lépnek fel az utcaszínházi fesztiválon

A Veszprém-Balaton 2023 programjába becsatlakozó fesztiválon már a tavalyi évben is szerepeltek nemzetközi fellépők, akik a budapesti Olasz Kultúrintézet, a Wallonie-Bruxelles International, valamint a Francia Intézet támogatásában érkeztek a Bondoróra. Az olasz, belga valamint francia együttesek mellett idén várhatóan több más nemzet is jelen lesz a június 10-12. között zajló fesztiválon, Kapolcson. A partnerek sorához csatlakozik többek között a budapesti Cseh Centrum, de spanyol művészek is érkeznek a Budapesti Cervantes Intézet jóvoltából. Ezen túlmenően szerb, osztrák, valamint flamand és kolozsvári együttműködések is folyamatban vannak, ami egyértelműen mutatja az irányt a Bondoró nemzetközi mivoltának megerősítése felé.

Fotó: Bondoró Fesztivál hivatalos

 

A 2022-es Bondoró már biztos fellépői

Az idei Bondorón biztosan fellép majd Songoro Fatime és Takács Dániel duója a YOU, ott lesz a HolddalaNap Zenekar és Kacor Király, koncertet ad Németh Juci és G. Szabó Hunor, továbbá a Valami Swing zenekar, bábelőadással érkezik Nizsai Dániel, a Kámfor Bábszínház és a Majoros Ági Bábszínház. Emellett ott lesz a Langaléta Garabonciások, Danny Bain és Szarka Fedor Guido (azaz Mimuido) is. A már bejelentett fellépők között találjuk még a Tűzmadarak Cirkuszcsoportot, akik ez alkalommal különféle zsonglőr workshopokat is tartanak majd, de a Létra Kulturális Egyesület Ab ovo című előadása és a Mágustones Masírbanda is szerepel a felhozatalban.

Itt a korábbi évek Bondoró Fesztiváljairól, valamint az idei eseményről is extra információkat olvashatsz.

– Arra törekszünk, hogy a Bondoró Barátok valódi, összetartó közösséggé kovácsolódjanak, s hogy a látogatóink egyre inkább magukénak érezzék a fesztivált. Hisz mi magunk is

egy nagy, baráti közösségként tekintünk a Bondoróra, s mostanra már azt is elmondhatjuk, hogy több határon átívelő gárdává kezd formálódni.

Őszintén reméljük, hogy nem is olyan sokára már nemzetközi utcaszínházi fesztiválként emlegethetjük a Bondorót – mondta Virág Zsóka, fesztiváligazgató.

 

 

Nyitókép: Penovác Károly/veol.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva