likeBalaton.hu | 2022.05.14. 16:00
Közel 130 könnyűzenei és irodalmi program a Művészetek Völgyében
Akusztikus irodalmi koncert, rocklegendák fellépése és közös reggelizés is lesz Kapolcson.

A július végi rendezvényen több mint nyolcvan zenei és negyvenhét irodalmi programmal, valamint gyermekeknek szóló foglalkozásokkal, workshopokkal vesz részt a Petőfi Kulturális Ügynökség és a Petőfi Irodalmi Múzeum.

A Petőfi Kulturális Ügynökség közel 130 programmal érkezik a Völgybe

A Petőfi Kulturális Ügynökség és a Petőfi Irodalmi Múzeum két udvara idén közel százharminc programmal érkezik a 31. Művészetek Völgye Fesztiválra. A Petőfi Udvarban és Kőbánya Udvarában több mint nyolcvan zenei és negyvenhét irodalmi program közül válogathatnak a kultúra iránt érdeklődők.

A fesztivál fő helyszínéről, Kapolcsról itt tudhatsz meg még többet.

Fotó: Keszey Ágnes

 

A Petőfi Udvarban a könnyűzene és az irodalom kerül reflektorfénybe

A helyszín a Petőfi Udvar, ahol a könnyűzene és az irodalom kerül reflektorfénybe. A Hajógyár színpadán akusztikus produkciók és zenekaros formációk egyaránt szerepelnek majd. Helyet kapnak a Hangfoglaló Program idei támogatottjai, és a Hajógyár platformjain korábban már bemutatott produkciók is.

A Hajógyár és az A38 közös, összművészeti sorozata három programmal lesz jelen. A Zene x Szöveg keretein belül az Elefánt együttes frontembere Szendrői Csaba és

az egykori Akkezdet Phiai formáció egyik tagja Saiid, a szövegírásról mesél.

Az udvarban többek között fellép Bérczesi Robi, a The Biebers, OHNODY, a jazzbois, és Azahriah, aki egy akusztikus koncerttel várja az udvarba látogatókat.

 

Akusztikus irodalmi koncertek is lesznek

A színes zenei kínálat mellett a PKÜ szervezésében az Eleven Költők Társaságának akusztikus irodalmi koncertje is kiemelt helyet kap az udvar programjában. Az EKT a Kaleidoszkóp nemzetközi VersFesztiválon ezzel a koncertanyaggal különdíjat nyert. Az érchegységbeliek című versfilmjük elnyerte kategóriája fődíját, a Mátyás anyja Prágában című versfilmmel közösen pedig a Bujtor István Filmfesztiválon a legjobb alkotóműhelynek járó díjban részesült. A Kárpát-medencei Igazgatóság (KMI) programjai keretében Slam Poetry produkciók, valamint

Prieger Zsolt és Törőcsik Franciska Pilinszky és Én zenés irodalmi előadása várja a fesztiválozókat.

Budapest, 2020. augusztus 13. Törõcsik Franciska színmûvésznõ a hármashatárhegyi Guckler Károly-kilátópontnál 2020. augusztus 12-én. A fiatal tehetség a 18. Los Angeles-i Magyar Filmfesztiválon Mészáros Márta rendezõ Aurora Borealis címû filmjében nyújtott alakításáért elnyerte a legjobb színésznõ díját. MTI/Cseke Csilla

Törőcsik Franciska
Fotó: MTI/Cseke Csilla

 

Fotókiállítás nyílik a Völgyben

A KMI és az Ifjúsági és Gyerekirodalmi Centrum jóvoltából napközben nagy hangsúlyt kapnak a gyerekprogramok, workshopok és az irodalmi programok is. Az Ügynökség havonta megjelenő kulturális lapja a Magyar Kultúra Magazin júniusban ünnepli első születésnapját, ennek okán Kurucz Árpád eddigi lapszámokban megjelent művészi fotóiból nyílik szabadtéri kiállítás.

A Gástya-árokban rocklegendák és fiatal tehetségek lépnek fel

A Völgy egyik legszebb helyszínét, az ikonikus Gástya-árkot Kőbánya Udvara tölti meg élettel. A Petőfi Kulturális Ügynökség és a Kőbányai Zenei Stúdió közös színpadán a zene kapja a főszerepet. Esténként a Kőbányai Zenei Stúdióhoz köthető fiatal tehetségek és már olyan jól ismert előadók, rocklegendák koncertjeit élvezheti a közönség, mint például a godfater., az Ivan & The Parazol, a Platon Karataev és a Konyha vagy éppen a Mary Popkids.

Ivan and the Parazol
Fotó: Művészetek Völgye hivatalos

 

Élmény-éneklés és zeneterápia a Völgyben

Napközben kerekasztal-beszélgetéseken a zenei oktatás minden ága szóba kerül, így az élményéneklés és a zeneterápia jótékony hatásairól is szó esik majd, illetve idén is megismerhetjük a Legendás Dalok élőzenés sorozatát Hegyi Gyuri műsorvezetésével.

Gyerekprogramok és közös reggelizés

A PIM Pilvax-Brunch programjain, minden nap 13:00-ig vehetnek részt a családok, ahol a gyerekprogramok és workshopok mellett irodalmi beszélgetéssel egybekötött közös reggelizésre is lesz lehetőség.

Fotó: Keszey Ágnes

 

 

Nyitókép: Művészetek Völgye hivatalos

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva