likeBalaton.hu | 2024.01.19. 12:00
Közönségközpontú produkciókat keres a Művészetek Völgye
A Művészetek Völgye Fesztivál a Kreatív Európa ’PRODUCTION³ projekt’ névre keresztelt pályázatára művészek és művészeti csoportok jelentkezését várja olyan új alkotásokkal, amelyek létrehozásának és megvalósításának középpontjában a közönség áll.

A kiválasztott produkció részese lehet egy három ország bevonásával zajló projektnek, megismerheti más országok közönségét és a Művészetek Völgye mellett a szerb ArtLink fesztiválon is fellépést nyerhet. Jelentkezni január végéig lehet.

A P³ az Európai Unió Kreatív Európa programja által társfinanszírozott, a Művészetek Völgye Fesztivál által vezetett, a portugál Artemrede kulturális együttműködési projekt, a szerb ArtLink fesztivál és a HÉTFA Kutatóintézet partnerségével megvalósuló, 2023 októbere és 2025 decembere között kidolgozandó kis léptékű európai együttműködési projektje.

Célja, hogy a változó közönségmagatartásra és elvárásokra reagálva újraértelmezze a kreatív értéklánc szereplői közötti kapcsolatokat annak érdekében, hogy innovációt indítson el a közönségfejlesztés területén, és új, hatékonyabb együttműködési modelleket alkosson. A P³ elnevezés a projekt három célcsoportjából – alkotók, társproducerek, szervezők és közönség – ered.

A projekt céljait a közönségközpontú produkciók különböző kontextusokban történő kikísérletezésével, valamint az országok közötti tudásátadás erősítésével érik el. A projekt tevékenységeit kutatás és értékelés támogatja majd, amely hosszútávon hoz eredményeket. A kiválasztott produkciók pedig az országok közti kollaborációnak köszönhetően tágabb képet, új perspektívákat kaphat nemcsak a hazai közönség, de a többi európai ország kapcsán is.

Fotó: Művészetek Völgye

A Művészetek Völgye olyan új előadóművészeti alkotásokat keres, amelyek létrehozásának és megvalósításának középpontjában a közönség áll. Olyan művészek, kollektívák vagy vállalkozások jelentkezését várja, akik hajlandóak a fejlődésre, a tapasztalatcserére és az együttműködés innovatív modelljeinek vizsgálatára, kikísérletezésére, amely a három résztvevő ország között zajlik.

A pályázatra való jelentkezéskor a pályázók művészeti javaslatot nyújtanak be és vállalják, hogy részt vesznek egy társalkotási laborban, valamint együttműködnek a P3 kutatási aspektusában – beleértve a vitafórumot, és szükség esetén folyamatos tájékoztatást nyújtanak az alkotói folyamatról. A jelentkezőket a kortárs előadóművészet (színház, tánc és hibrid formák), valamint a zene területéről is (klasszikus zene, jazz, világzene vagy kortárs zene) is várják egyéni művészektől vagy legfeljebb háromfős csoportoktól. A pályázat során elsőbbséget élveznek a pályakezdő – de 18 év feletti –, legalább hároméves releváns művészeti tevékenységgel rendelkező művészek.

Jelentkezni január 31. 19 óráig lehet ezen a linken keresztül. További információ elérhető a www.muveszetekvolgye.hu oldalon.

 

A Balatonra tömegközlekedéssel is eljuthatsz! Nézd meg menetrendi keresőnket!

Tervezd meg az utazást!



:


 

Nyitókép: Művészetek Völgye

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva