Szaniszló Hajnalka | 2021.06.27. 10:00
Pataky Attila különleges programja a balatoni éjszakában
Mit csinálnak hazánk zenészei, színészei és sportolói idén a Balatonnál? Mutatjuk. Pataky Attila, az EDDA frontembere mesél.

– Mit vársz a legjobban a balatoni nyárban?
– A legfontosabb, hogy mivel mindig is Balaton-imádó voltam és rengeteg barátot szereztem a tó körül az elmúlt 47 évben. Természetesen fellépésekből sem lesz hiány, többek között a Plázson is fellépünk augusztus 19-én. Egy év kényszerpihenő után az EDDA művek is visszatér a saját életéhez. Úgy, ahogy van, imádom a Balatont. A régi időket és a jelenkort is. A KISZ-táborok emlékét és a mai, nagy fesztiválokat is.

Szeretem, amikor zajos a Balaton. Szeretem, amikor csendes. Szeretem a balatoni vihart. Szeretem, ha ragyog a nap és égeti a bőröm.

– Mit fogsz csinálni először a tónál és hol? Milyen ételeket, italokat kedvelsz?
– Erről az jut eszembe, hogy 1980 körül voltak az első balatoni turnéink. Akkor még az ORI (az Országos Rendezvényszervező Iroda – a szerk.) szervezte a fellépéseket. A Balaton íze, illata ott lebegett körülöttünk.

Nagyon keveset aludtunk, hiszen a fellépés után indultunk tovább az éjszakába, a parti büfékhez. Hekket ettem és nagyfröccsöt ittam és máris kerek volt a világ, elmúlt az éhség és irány gyorsan csajozni!

– Az első dal, ami eszedbe jut a balatoni nyárról.
– Az Álom című dalunk. Amikor eljutottunk a Balatonhoz, ez hatalmas EDDA-slágernek számított. „Álmodhat szépről/álmodhat jóról/úgy szeretne élni már” és mi is úgy szerettünk volna élni már és ezt is tettük a Balatonnál.

Olvasd el itt egy korábbi, Pataky Attilával készített interjúnkat is.

Mit csinál a többi sztár a Balatonnál? Itt megnézheted.

Még több sztárinterjút olvasnál? Böngéssz itt.

 

Nyitókép: Fotó: Pataky Attila archív

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva