Anton Vezuv: power melankólia
Helyszín Kapolcs, Kossuth utca 28
Időpont
Telefonszám
A 2010-ben alakult Anton Vezuv egy budapesti power melankólia zenekar. A megmentéséért cserébe kívánságot teljesítő éneklő hal, Gyulai István "Sztív" megkapó, zongorás-egygitáros dalaiból, egy magányos pince mélyéről indult a produkció, mely teljes zenekari felállásában is megtartotta az éteriséget.

Az Anton Vezuv a zenekar a későbbi alapító basszusgitárosa, Kalmár Tibor kezdeményezésére alakult, az énekes-dalszerző Gyulai István „sztív” egygitáros és egyzongorás dalaira alapozva. A zenekar stílusbeli önmeghatározása a power melankólia, ami a dalok szomorkás hangulata mellett érezhető feszültségre utal.

2017 októberében jelent meg a zenekar a Save Me David című, David Lynch filmrendező alkotói alapvetései által inspirált feldolgozáslemeze, melyből előzetesen már kiadásra került a These Boots Are Made For Walkin’ című Nancy Sinatra dal (mely a Klinik kiadó válogatás bakelit lemezén is megjelent a Record Store Day alkalmából) és a Run Through The Jungle című Creedence Clearwater Revival dal, mindkettő single formájában. (KlinikA Udvar)

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva