Asian Dub Foundation: elektronikus zene
Helyszín Kapolcs, Vásártér utca
Időpont
Telefonszám
Az Asian Dub Foundation egy angol elektronikus zenét játszó együttes, melynek hangzását számtalan stílus, többek között rapcore, dub, punk, ragga - keveredése teszi egyedivé.

A zenekar 1993-ban alakult, az Identical Beat című dokumentumfilmből nőtte ki magát. Ez a film a London’s Farringdon Community Music House keretében készült, a szervezet több nyári tábort is szervezett dél-ázsiai gyerekeknek, amiken zenei technológiai ismereteket tanulhattak. Itt állt össze Aniruddha Das és tanítványa, 14 éves bengáli származású rapper Deeder Zaman és John Pandit DJ-val, aki jogvédő is volt. Egy évvel később a gitáros Steve Chandra Savalemás néven Chandrasonic is csatlakozott a bandához. Őt Sanjay Gulabhai Tailor, más néven Sun-J 95 csatlakozott, a csapat ekkor vált teljessé.

A BBC 1999-ben kitüntette őket, elnyerték a BBC Asian Awards díjat. 1999-ben számtalan helyen felléptek, többek között Magyarországon a Sziget Fesztiválon is, számtalan turnéjuk volt Észak-Amerikában. A Harmadik stúdióalbum – A Community Music 2000-ben jelent meg. Ebben az évben a zenekar egyik alapítója, Deeder Zaman elhagyta a zenekart, mert belépett egy polgárjogi szervezetbe. 2001-ben Brazíliában, Európa számos országában már az új felállásban játszottak, később kiadót váltottak, a London Records-tól eljöttek, helyette a Virgin France-szel szerződtek le. Negyedik, egyben legsikeresebb lemezük az Enemy of the Enemy 2003-ban jelent meg. 2006-ban Aniruddha Das kilépett a zenekarból. Ebben az évben megnyerték a UK Asian Music Awars díjat, legjobb underground zene kategóriában. A hatodik nagylemezük, a Punkara 2008-ban jelent meg, stílusában erősen megjelenik a punk hatása is. (Panoráma Színpad)

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva