Bekvart, a csajozós rock
Helyszín Taliándörögd, Kossuth utca 28
Időpont
Telefonszám
A Bekvart, vagyis a Bánfalvi Eszter Kvartett a kaposvári színészhallgatók által alapított zenekar, mely „csajozós rockot” játszik. A zenekart most a Hangfoglaló Udvarban hallhatja a közönség.

A fiatal színészekből verbuválódott Bekvart zenekar dalain aztán tényleg letagadhatatlanul tetten érhető az, amit Cseh Tamás képviselt munkássága során: évtizedeken át magunkkal hurcolható szövegek, dúdolható, amolyan utazós fílingű szerzemények, amelyek kissé emlékeztetnek Lovasi András néhány évvel ezelőtti, Heidl Györggyel közös projektjére, a Lackfi János versekre írt dalfüzérre is.

A banda nevének (Bánfalvi Eszter Kvartett) egyébként halványlila köze sincs a pályatárs fiatal színésznőhöz, Bánfalvi Eszterhez, egyszerűen csak az alapítók egyike, Keresztény Tamás éppen akkoriban játszott együtt vele, s mivel hosszas hezitálás után már úgyis ott tartottak a másik alapítóval, Formán Bálinttal, hogy valami totál oda nem illő kifejezést vesznek fel névként, végül Esztert szemelték ki névadónak. (Az eredeti kitűzött cél amúgy is az volt, hogy csajozós rockot művelve minél több hölgyrajongóra tegyenek szert…) Az első koncerten főleg URH, Balaton, Trabant, Európa Kiadó számokat játszottak zúzós rock stílusban, de hamar születtek a saját szerzemények is.
(Fotó: FEOL.hu)

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva