Both Miklós és Jimi Hendrix
Helyszín Kapolcs, Dózsa utca
Időpont
Telefonszám
Az etnorock vagy világzene műfajában mozgó stílusára Jimi Hendrix, Bartók Béla, az erdélyi népzene és a fővárosi cigányzene is hatott.

Both Miklós, a gitárprímás, Fonogram-díjas, Budai-díjas zeneszerző, a Napra együttes frontembere, a Rendhagyó Prímástalálkozó állandó szólistája.

2014. februárjában Kínába utazott Jünnan térségébe az ottani zenéket tanulmányozni, ahol felvette az ott eltöltött négy hónap alatt a Kínai Utazólemezét, amely minden szempontból formabontó albumnak számít. A lemez az ihletett dalokon túl elemelkedik a pusztán esztétikai szempontoktól és megjelenik egy ennél nagyobb ívet átfogó gondolat.
A Kínában töltött időben megismert több tucat zenészektől megismert dalokat dolgozta át és rögzítették. A lemezen hallható jünnani földművestől egészen a kortárs zenei élet kiemelkedő élőadóiig sok mindenki.

2015-től kezdve a háború dúlta Ukrajna északkeleti részeit utazta be vokális falusi zenék után kutatva. Az utazást filmesek dokumentálták. A tervezett új lemezén ezt a területet fogja bemutatni film és hanglemez formájában.
(Fotó: Emmer László) Kaláka Versudvar

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva