Budapesti Vonósok Kamarazenekara
Helyszín Kapolcs, Kossuth utca 28
Időpont
Telefonszám
A 17 fős kamarazenekar a világ élvonalbeli együttesei közé tartozik és a nemzetközi zenei élet kiemelkedő szólistáival koncertezik világszerte. Rendszeresen fellépnek Európa, az Egyesült Államok, Dél-Amerika és Japán koncerttermeiben.

Koncertjeiket a világ számos rádió- és televízió társasága gyakran közvetíti egyenes adásban. A Budapesti Vonósok Kamarazenekar idei zeneakadémiai bérletének műsorában több olyan művel frissíti zenekari repertoárját, amely eredetileg kamaraegyüttesre íródott, de nagyszerűen szól kamarazenekari előadásban is.

A Zenekar tagjai rendszeresen fellépnek kamarakoncerteken különböző formációkban. Az együttes 2009-ben újabb exkluzív hangversenysorozatot indított Királyi Koncertek címmel a Corinthia Hotel Budapest patinás báltermében. A sorozat keretében a Budapesti Vonósok a magyar előadó-művészet legrangosabb képviselőivel lépnek színpadra. A meghívott művészek között szerepel: Rost Andrea, Perényi Miklós és Szabadi Vilmos…

A Budapesti Vonósok Kamarazenekar folyamatosan törekszik új ötletekkel és koncepcióval a közönség és a generációk széles körét megnyerni, valamint fiatal, tehetséges előadókat és zeneszerzőket felkarolni.Az együttes elismert résztvevője a magyar és a nemzetközi zenei életnek. 2001-ben a Kamarazenekart Magyarország legrangosabb szakmai elismerésével, a Bartók-Pásztori Díjjal, 2007-ben a Magyar Tudományos Akadémia Klub Művészeti díjával, 2008-ban, pedig az Artisjus díjjal tüntették ki. A hivatásos zenei együttesek országos regisztrációja alkalmával 2009-ben két 1. kategóriás kamarazenekart vettek nyilvántartásba: a Liszt Ferenc és a Budapesti Vonósok Kamarazenekart. A Budapesti Vonósok művészeti vezetője Botvay Károly csellóművész, 2012 óta koncertmestere Pilz János. (Völgykomolyzene)

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva