Dj Bootsie: hip-hop zene
Helyszín Vigántpetend,
Időpont
Telefonszám
Aki Magyarországon életében akár csak párszor is úgy érezte, jó lenne egy kicsit az ágyban utazni, az nehezen kerülhette el DJ Bootsie-t. Már akkor lassacskán hömpölygő ütemekre szkreccselgetett, amikor még az MR2 közszolgálatot teljesített, óriási lökést adva ezzel a magyar hip-hopnak, és persze ehhez kapcsolódván a triphopnak is.

DJ Bootsie a magyar hip-hop színtér egyik alakítója és aktív szereplője. 1996-ban DMC- t nyert, rap együttese volt (Az Árral szemben), melyben kezdetek óta a zenei alapokat készítette, emellett felkérésre film- és színházi zenéket is alkotott.

Első önálló lemeze “The Silent Partner” címmel az Ugar Kiadó gondozásában 2004-ben jelent meg. DJ Bootsie zenéjének vázát az urbánus hiphop, annak ütemvilága adja, emellett sokat merít a magyar kultúrkörből. A túlnyomórészt instrumentális számokban – melyek epikus szerkezetűek -, az elektronika, a jazz, a kortárs zene és a népzene erős filmzenei hatásokkal jelenik meg. A műfaj kedvelői már bemutatkozó lemezének európai megjelenése idején azonnal felfigyeltek rá, számait több jelentős fórumon felhasználták, így a Buddha Bar sorozat VII. részén, a CSI helyszínelők egyik epizódjában, DJ Cam mixlemezén és a Mercedes Mix Tap-en.

Második szólólemeze immár a nagynevű angol BBE Kiadónál 2OO9 decemberében jelent meg, ezen közreműködött két new york-i MC (Vast Aire és O.C.) is. A “Holidays In The Shade” c. album is kitűnő kritikákat kapott világszerte és újabb CSI szinkronfelhasználást hozott.

Rófusz Ferenc Kossuth-és Oscar-díjas animátor, rajzfilmrendező Ticket című filmjének zenéjét szerezte.

2012 meghatározó munkái között szerepel, hogy a Magyar Állami Operaház felkérésére átdolgozta Erkel Ferenc híres operájának, a Hunyadi Lászlónak két tételét. Emellett a Gombold újra! – Divat a magyar divat-és design show teljes zenei arculatának kialakítója és szerzője volt. 2012. augusztus 20-án, az államalapítás ünnepén az ő felvételével kezdődött a hivatalos állami ünnepség, a tűzijáték.

Az elmúlt években egyszemélyben és triójával, a Dj Bootsie trióval együtt bejárta Magyarország és Európa számos klubját és koncerttermét. (Cirque du Tókert)

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva